REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL DOLJ: Promovabilitate aproape 41 la sută, peste cea de anul trecut

Promovabilitatea la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat în judeţul Dolj, înaintea soluţionării contestaţiilor, este de 40,90 la sută, procent mai bun faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

649 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL DOLJ: Promovabilitate aproape 41 la sută, peste cea de anul trecut

REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL DOLJ: Promovabilitate aproape 41 la sută, peste cea de anul trecut (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Astfel, potrivit Inspectoratului şcolar Judeţean Dolj, în judeţ promovabilitatea la examenul de bacalaureat înantea rezolvării contestaţiilor este de 40,90 la sută, rezultatele oficiale complete urmând să se afişeze la ora 12.00.

În această sesiune a bacalaureatului, elevii doljeni au obţinut un procent de promovabilitate mai bun decât cel de anul trecut, când a fost de 39,37 la sută.

În judeţul Olt, rezultatele nu se centralizaseră la ora transmiterii acestei ştiri, dar acestea indicau, estimativ, un procent de promovabilitate de aproximativ 30.

"Se pare că elevii au considerat bacul corect de anul trecut un accident şi de aceea au tratat examenul de anul acesta aşa. Poate este nevoie de două - trei examene să treacă, pentru ca elevii să înţeleagă importanţa lui. În al doilea rând, la noi în jude au fost 18 monitori, 17 din partea Corpului de Control şi unul de la minister. Ei au vegheat atâr în centrele de examen, cât şi în centrul de corectare la corectitudinea examenului", a declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Drăghici, inspector şcolar general Olt.

Anul trecut, promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Olt a fost de peste 55 la sută, după sesiunea de contestaţii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici