REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL VASLUI: Promovabilitate 48,16 la sută înainte de contestaţii

Promovabilitatea la bacalaureat în judeţul Vaslui, înainte de depunerea contestaţiilor, este de 48,16 la sută,procent în creştere cu aproape cinci la sută faţă de anul trecut şi considerat mulţumitor de către şefii învăţământului vasluian, două licee înregistrând procente de peste 93 la sută.

1571 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL VASLUI: Promovabilitate 48,16 la sută înainte de contestaţii

REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL VASLUI: Promovabilitate de 48,16 la sută înainte de contestaţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Aproape jumătate dintre cei 3.556 elevi înscrişi la prima sesiune a bacalaureatului din acest an au fost declaraţi admişi înainte de depunerea contestaţiilor, în condiţiile în care un număr de 1.713 au obţinut cel puţin media 6.00, ceea ce reprezintă un procent de 48,16 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comparativ cu anul trecut, procentul de promovabilitate este în creştere cu aproape cinci la sută, tot înainte de depunerea contestaţiilor.

"Putem spune că este un procent mulţumitor, ţinând cont de contextul social actual al candidaţilor şi raportat la situaţia particulară a fiecăruia. Ce-i drept, ne-am fi dorit un procent de promovabilitate de 70 la sută, dar, până la urmă, acesta este gradul de pregătire al absolvenţilor de liceu", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Doru Bălan.

În ceea ce priveşte promovabilitatea pe unităţi de învăţământ, cele mai mari procente sunt înregistrate la Colegiul "Gheorghe Roşca Codreanu", cu 94,36 la sută, Liceul "Mihail Kogălniceanu", cu 93,17 la sută, şi Seminarul Teologică Huşi, cu 87,5 la sută.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui nu au putut oferi informaţii legate de cele mai scăzute procente de promovabilitate la liceele sau grupurile şcolare din judeţ.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar în 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici