Rezultate finale Evaluare Naţională 2021. Notele obţinute de elevi după contestaţii

  • Duminică, 4 iulie, s-au afişat rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2021.
  • După afişarea primelor note de la Evaluarea Naţională au fost depuse peste 20.000 de contestaţii.
  • Mai bine de jumătate din contestaţiile depuse anul acesta au fost la Limba şi literatura română.
26261 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale Evaluare Naţională 2021. Notele obţinute de elevi după contestaţii

Rezultate finale Evaluare Naţională 2021

Rezultate Evaluare Naţională 2021. Notele obţinute de elevi

Duminică, 4 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a pot vedea rezultatele finale de la examenul de care depinde admiterea la liceul dorit. Notele la Evaluarea Naţională 2021 s-au afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei, edu.ro. De asemenea, notele obţinute iniţial de elevi poti fi consultate AICI.

În primă fază de corectare a lucrărilor, la nivel naţional au fost obţinute 120 de medii de 10 la Evaluarea Naţională. Numărul este de şapte ori mai mic faţă de anul trecut. În judeţul Cluj au fost cele mai multe note de 10. Aici, 15 elevi au reuşit să obţină 10 la ambele probe de la Evaluarea Naţională. În Bucureşti au fost 13 note de 10.

  • În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,90% (94.629 de candidaţi), în creştere cu 0,10% (103 candidaţi) faţă de rezultatele iniţiale (76,80%). A crescut, de asemenea, şi numărul candidaţilor cu media generală 10: de la 120 la 132 (+12).
  • La proba de Limba şi literatura română, 103.805 candidaţi (84%) au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 482 de candidaţi au obţinut nota 10 (+15 în raport cu prima afişare).
  • La Matematică, 83.129 de candidaţi (67,40%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar dintre aceştia, 1.505 candidaţi au obţinut note de 10 (+66 în raport cu prima afişare).
  • La Limba şi literatura maternă, 7.619 candidaţi (95,9%) au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 123 de candidaţi au obţinut note de 10 (numărul notelor de 10 a rămas nemodificat).
  • Au fost depuse 20.268 de contestaţii, în creştere, comparativ cu anul trecut (15.275), dar cu valori inferioare faţă de anii anteriori: 2019 - 21.509 contestaţii, respectiv 2018 - 23.761 de contestaţii.
  • Rata de participare a fost de 93,9%: 123.122 de candidaţi prezenţi (dintr-un total de 131.179 de absolvenţi înscrişi). Dintre aceştia, 28.493 de candidaţi (23,10%) au obţinut medii mai mici decât 5 (cinci). Au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă 5 elevi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

CITEŞTE AICI: Admitere liceu 2021. Cum îşi aleg elevii liceul, după afişarea notelor de la Evaluarea Naţională

Pentru al doilea an consecutiv, rezultatele la Evaluarea Naţională sunt afişate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea copilului cu nota primită. Pentru a obţine nota, elevii vor completa codul primit la susţinere examenului.

Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Subiecte Evaluare Naţională 2021

Anul acesta, elevii înscrişi la examenul de Evaluare Naţională au avut de rezolvat subiecte concepute fără „vicii de formulare”, potrivit declaraţiilor ministrului Sorin Cîmpeanu. Acesta a insistat, înainte de începutul examenelor, asupra importanţei acestul moment pentru viitorii liceeni şi a precizat că se va asigura personal de bunul mers al lucrurilor.

„Voi merge la Centrul Naţional de Evaluare şi voi sta cu profesorii de limba română pentru a se extrage subiectele şi, la fel cum am mai făcut, voi insista să fie rezolvate, şi la limba română, şi la matematică, încă o dată acele subiecte care vor fi extrase, pentru a nu avea vicii de formulare, pentru a avea un barem cât se poate de clar şi pentru a îndeplini toate celelalte condiţii în interesul elevilor. Voi fi alături de colegii mei în fiecare dimineaţă înainte de probele de examen, la Evaluare şi Bacalaureat”, declara Sorin Câmpeanu marţi, 22 iunie.

„Subiectele sunt mai aproape de modalitatea de testare PISA, au făcut obiectul unor multiple teste de antrenament, sunt cunoscute, tematica de examen de asemenea a fost cunoscută. Din perspectiva gradului de dificultate, nu sunt nici mai simple, nici mai complicate”, a menţionat ministrul Educaţiei.

După prima probă a examenului, însă, au apărut mici probleme. „Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor. (...) Este vorba de subiecte care au fost făcute publice înainte de termenul precizat în reglementări. (...) Verificăm, e posibil să fi ajuns chiar cu câteva minute înainte de începerea examenului”, a declarat marţi, 22 iunie, Sorin Cîmpeanu.

Un alt incident a fost înregistrat în Satu Mare, unde 10 elevi dintr-o sală de examen au primit alte subiecte. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, aceştia ar fi primit subiectele date la simularea din luna martie. Conform reprezentanţilor Ministerului, din calculatorul centrului de examen nu fuseseră şterse subiectele de la simulare.

Sorin Cîmpeanu susţine că este vorba de o „eroare umană la nivel de şcoală” şi a anunţat în aceste cazuri vor fi dispuse sancţiuni, iar în cazul celor trei şcoli din care subiectele au fost făcute publice mai repede au fost sesizate şi organele de urmărire penală.

Generaţia care a făcut clasa VIII-a în acest an şcolar numără 147.650 de copii. Dintre aceştia, la Evaluarea Naţională 2021 nu s-au putut înscrie 16.473 de elevi din cauza corijenţelor sau a altor motive obiective. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că acesta este în parte şi efectul şcolii online, din timpul pandemiei.

Evaluare Naţională 2021. Gradul de dificultate de anul acesta

Contestaţii la Evaluarea Naţională 2021

Potrivit Ministerului Educaţiei, anul acesta au fost înregistrate 20.268 de contestaţii. Numărul total este în creştere comparativ cu 2020, când au fost depuse 15.275 de contestaţii, dar mai mic faţă de anii anteriori: 2019 - 21.509 contestaţii, respectiv 2018 - 23.761 de contestaţii.

Cele mai multe contestaţii au fost înregistrate în Bucureşti (3.513 contestaţii) şi judeţele Iaşi (1.127 de contestaţii), Constanţa (1.070 de contestaţii), Dolj (1.025 de contestaţii) şi Argeş (867 de contestaţii), iar cele mai puţine în judeţele Mehedinţi (90), Caraş-Severin (105) şi Covasna (124).

La Limba şi literatura română au fost depuse 11.302 contestaţii (9,15% din totalul lucrărilor notate), la Matematică 8.803 contestaţii (7,14% din totalul lucrărilor notate), iar la Limba şi literatura maternă au fost înregistrate 163 de contestaţii (2,05% din totalul lucrărilor notate).

Evaluare Naţională 2021. Etapa specială

„Etapa specială a EN VIII 2021 se va desfăşura în săptămâna 5 - 12 iulie şi vizează absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza examenul sau participa la examenul iniţial. Candidaţii care au participat la una sau mai multe probe de examen desfăşurate în perioada 22 - 25 iunie 2021, dar nu au putut finaliza examenul, beneficiază de recunoaşterea acestor probe”, a transmis Ministerul Educaţiei.

CITEŞTE ŞI: Primele note la Evaluarea Naţională 2021: numărul mediilor de 10, de şapte ori mai mic faţă de anul trecut

Cum să îţi gestionezi emoţiile la examen

Sfaturi pentru reuşită la examen, de la psihologul Corina Pop: 
  • Acces redus la televizor în perioada examenelor;
  • Mai puţine jocuri pe calculator, pentru a te regla din punct de vedere emoţional;
  • Mai mult în contact cu părinţii, timp petrecut în familie;
  • Discutarea unor strategii (de exemplu, cum ar putea să obţină rezultate cât mai bune la examen).
Alimentaţia, odihna şi sportul sunt şi ele benefice în reducerea stresului şi creşterea concentrării înainte de examen, spune Cristian Mărgărit, nutriţionist. 

 

„Este foarte importantă hidratarea cu apă, să evite cofeina. Pentru odihnă trebuie să ştim că cele 8 ore în această perioadă de efort intelectual intens sunt obligatorii. Sportul trebuie făcut cu măsură, el trebuie să contribuie la relaxare, la circulaţia sanguină”, explică nutriţionistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici