Rezultate neaşteptate la simularea Evaluării Naţionale. Mai mulţi elevi au obţinut notă de trecere, comparativ cu anii trecuţi

Rezultate surprinzătoare la simularea Evaluării Naţionale de anul acesta. Potrivit Ministerului Educaţiei, peste 65% dintre elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, comparativ cu procente mult mai mici în anii anteriori.

367 afișări
Imaginea articolului Rezultate neaşteptate la simularea Evaluării Naţionale. Mai mulţi elevi au obţinut notă de trecere, comparativ cu anii trecuţi

Rezultate neaşteptate la simularea Evaluării Naţionale. Mai mulţi elevi au obţinut notă de trecere, comparativ cu anii trecuţi

Vineri seara au fost comunicate rezultatele obţinute de elevii care au participat la probele scrise ale Evaluării Naţionale, în perioada 29 – 31 martie.

  • La Limba şi literatura română, 71,17% dintre elevi au luat note peste 5, iar 88 de elevi au obţinut nota 10.
  • La matematică ponderea elevilor cu note peste 5 este de 59,77%, iar 980 de elevi au obţinut nota 10.
  • La Limba şi literatura maternă, 79,49% dintre elevi au luat peste 5 şi 22 de elevi au obţinut nota 10.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute în Bucureşti (82,1%) şi în judeţele Cluj (77,6%), Argeş (71,5%), Brăila (71,3%) şi Prahova (69,9%).

25 de elevi au obţinut media 10.

În total, 65,6% dintre elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, faţă de 53,1 în anul 2019, 47% în 2018 sau 44,05 % în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici