Risc de avalanşă de gradul patru, din cinci posibile, în Munţii Făgăraş

Meteorologii sibieni au anunţat că riscul de producere a avalanşelor în masivul Făgăraş este de gradul patru, pe o scară de la unu la cinci, iar în zona montană continuă să ningă.

19 afișări
Imaginea articolului Risc de avalanşă de gradul patru, din cinci posibile, în Munţii Făgăraş

Risc de avalanşă de gradul patru, din cinci posibile, în Munţii Făgăraş (Imagine: Sebastian David/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă este de 176 de centimetri şi ninge în continuare.

Stratul de zăpadă proaspătă are între 20 şi 40 de centimetri grosime, chiar mai mult în văi, iar instabilitatea este foarte mare.

În aceste condiţii, s-a stabilit că riscul de avalanşă de gradul patru - risc mare - din cinci posibile.

"Este posibilă declanşarea spontană (naturală) a unor avalanşe de mari dimensiuni pe pantele suficient de înclinate, riscul va fi sporit la supraîncărcari uşoare (trecerea unui turist sau schior)", se arată în buletinul de specialitate al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, postat pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Avertizarea meteorologilor este valabilă până luni, la ora 20.00, dar aceştia anunţă că tendinţa se păstrează în următoarele două zile.

În aceste condiţii, salvamontiştii recomandă turiştilor prudenţă maximă şi să nu părăsească zona cabanelor.

Vezi aici prognoza meteo pentru zilele următoare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici