Risc de explozie: 12 bombe în stare de funcţionare, descoperite în Gara Vaslui

12 bombe aflate în stare de funcţionare au fost descoperite marţi după-amiază în Gara Vaslui de către muncitorii care lucrează la reabilitarea staţiei CFR, existând riscul producerii unei explozii puternice, cu consecinţe deosebit de grave.

107 afișări
Imaginea articolului Risc de explozie: 12 bombe în stare de funcţionare, descoperite în Gara Vaslui

Risc de explozie: 12 bombe în stare de funcţionare, descoperite în Gara Vaslui (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, cele 12 proiectile de artilerie explozive au fost scoase din pământ de către o echipă de muncitori care lucrează la modernizarea staţiei CFR din municipiului Vaslui.

De fapt, angajaţii firmei de construcţie care muncesc în zonă au descoperit doar două din cele 12 bombe, restul muniţiei fiind găsit de către pirotehnişti în momentul intervenţiei făcute în urma apelului la numărul de urgenţă 112.

"Iniţial, membrii echipei pirotehnice deplasate la faţa locului au găsit două proiectile, de calibru 100 de milimetri, observate de către muncitori. Ulterior, cu ajutorul detectoarelor de metal, au găsite fost într-un maldăr de pământ alte zece bombe, de calibru 20 de milimetri. Evident, a existat în permanenţă riscul producerii unei explozii, având în vedere că încărcătura pirotehnică a muniţiei este încă activă", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Pe timpul derulării intervenţiei echipei de pirotehnişti, nu s-a impus blocarea traficului feroviar, având în vedere că la ora desfăşurării acţiunii de asanare a zonei prin regiune nu a circulat niciun tren de marfă sau călători.

Toate cele 12 proiectile, precum şi cinci tuburi de cartuşe, care proveneau, cel mai probabil, din timpul celui de-al doilea război mondial, au fost ridicate de către pirotehnişti şi transportate într-un depozit special amenajat al ISU Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici