Risc de producere a avalanşelor în Munţii Bucegi şi Făgăraş. La Bâlea Lac şi Vârful Omu zăpada are aproape un metru. Vremea se va răci accentuat şi va ninge

Meteorologii anunţă că riscul producerii unor avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţiir Bucegi şi Făgăraş este însemnat. La Bâlea Lac şi Vârful Omu zăpada are aproape un metru.

295 afișări
Imaginea articolului Risc de producere a avalanşelor în Munţii Bucegi şi Făgăraş. La Bâlea Lac şi Vârful Omu zăpada are aproape un metru. Vremea se va răci accentuat şi va ninge

Risc de producere a avalanşelor în Munţii Bucegi şi Făgăraş. La Bâlea Lac şi Vârful Omu zăpada are aproape un metru. Vremea se va răci accentuat şi va ninge

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, riscul producerii avalanşelor în Munţii Bucegi şi Făgăraş, la peste 1.800 de metri altitudine, este de trei - risc însemnat, în timp ce la altitudini mai mici de 1.800 de metri riscul este redus.

”Vremea a fost deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul a fost mai mult noros. Local s-au semnalat precipitaţii slabe, mixte până la 1.600 metri şi ninsori în rest. Vântul a suflat în general moderat, cu intensificări temporare mai ales în zonele înalte, unde rafalele au depăşit 75 km/h, spulberând zăpada. Local s-a semnalat ceaţă. Grosimea stratului de zăpadă a scăzut în întreaga zonă monitorizată cu 3 - 6 cm”, arată Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Sâmbătă, zăpada avea 99 de centimetri la Bâlea-Lac, 92 de centimetri la Vârful Omu, 5 centimetri la Sinaia, 3 centimetri la Predeal şi 2 centimetri la Fundata.

”Vremea se va răci accentuat faţă de ultimele 48 ore. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Local cantităţile de precipitaţii vor depăşi 10 l/mp, izolat 15 l/mp în Bucegi. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în cursul nopţii, mai ales pe creste, unde rafalele vor mai depăşi 60-70 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Local se va semnala ceaţă, asociată izolat cu depunere de chiciură”, arată sursa citată.

Riscul producerii unor avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Bucegi şi Făgăraş se menţine până duminică la ora 20.00.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici