Risc de viituri pe râuri din 10 bazine hidrografice

Hidrologii au emis vineri avertizări Cod galben şi Cod portocaliu pe mai multe râuri din bazinele hidrografice: Tur, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

604 afișări
Imaginea articolului Risc de viituri pe râuri din 10 bazine hidrografice

Risc de viituri pe râuri din 10 bazine hidrografice

De vineri, de la ora 21.00, va intra în vigoare Codul Portocaliu pe râul Bistra (afluent al râului Timiş), în judeţul Caraş Severin, cu valabilitate până sâmbătă, la ora 9.00. Acesta este valabil şi în intervalul sâmbătă, ora 20.00 – duminică, ora 9.00 pe râurile din Dobrogea, în judeţele Constanţa şi Tulcea.

De asemenea, începând de vineri după-amiază, de la ora 16.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, va fi valabil Codul galben, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Bega (judeţul Timiş), Timiş, Bârzava, Moraviţa (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Caraş şi Nera (judeţul Caraş Severin).

Acelaşi cod intră în vigoare de sâmbătă, ora 6.00, până duminică, ora 18.00, pe râuri din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi), Siret (judeţul Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Tulcea. În acest context, se pot depăşi cotele de apărare, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Totodată, există riscul generării viiturilor rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici