RO-WINE Festival deschide o ediţie de primăvară spumoasă 24-26 mai, Fratelli Studios, Bucureşti

  • Cu 2000 de vinuri exclusiviste din 15 ţări, degustări de şampanii de colecţie, masterclass-uri de exceptie printre care unul cu vinuri de 100 puncte Parker şi unul despre calitatea uleiului de măsline, RO-WINE aduce în primăvara bucureşteană o serie de evenimente unicat.
  • RO-Wine Bucureşti se va desfăşura pe o suprafaţă generoasă de 5000 mp2, oferind vizitatorilor o experienţă unică şi memorabilă în România.
  • Evenimentul va cuprinde mai multe zone tematice, dedicate diferitelor aspecte ale vinului şi gastronomiei.
122 afișări
Imaginea articolului RO-WINE Festival deschide o ediţie de primăvară spumoasă 24-26 mai, Fratelli Studios, Bucureşti

RO-WINE Festival deschide o ediţie de primăvară spumoasă 24-26 mai, Fratelli Studios, Bucureşti

Şampanii de colecţie şi vinuri de 100 de puncte la RO-Wine

Vineri, în intervalul 14:00 - 20:00, dar şi sâmbătă şi duminică, în intervalul 12:00 - 20:00, personalităţi consacrate în lumea vinului vor prezenta vizitatorilor etichete de referinţă ale unor vinuri ce au acumulat, de-a lungul anilor, aprecierile juriilor de specialitate, dar şi ale publicului iubitor de vinuri de calitate.

Marinela Ardelean, Dame Chevalier de L'Ordre des Coteaux de Champagne va susţine două degustări cu şampanii de colecţie printre care Dom Perignon Millésime 1983 şi Piper-Heidsieck Rare Millésime 2008. Seara de vineri e dedicată unei ocazii unice de a degusta vinuri remarcabile din Franţa, S.U.A., Chile şi Argentina, unite de faptul că toate au fost notate cu 100 de puncte de unii dintre cei mai importanţi critici de vin din lume, Robert Parker şi James Suckling.

Veţi fi impresionaţi sâmbătă de o selecţie exigentă a unor vinuri de top din Bordeaux, reprezentând câteva dintre cele mai importanţi reprezentanţi ai acestei denumiri de origine controlată: Pauillac, Margaux, Pomerol, Saint-Estèphe, St. Emillion şi altele, prezentate de Melissa Maslon, Export Manager CVBG Bordeaux.

Şi, pentru că istoria şi cultura vinului sunt strâns împletite cu povestea uleiului de măsline, Institutul de Comerţ Exterior al Italiei (ICE) va organiza un masterclass în care participanţii vor avea posibilitatea să diferenţieze şi să aprecieze atributele unui ulei de măsline autentic şi de înaltă calitate. Prezentarea va fi susţinută de Edoardo Nati de la UNAPROL, o asociaţie care reuneşte peste 100.000 de producători de ulei de măsline de mare calitate.

RO-Wine Bucureşti: Zone tematice pe o suprafaţă de 5000 mp2

RO-Wine Bucureşti se va desfăşura pe o suprafaţă generoasă de 5000 mp2, oferind vizitatorilor o experienţă unică şi memorabilă în România. Evenimentul va cuprinde mai multe zone tematice, dedicate diferitelor aspecte ale vinului şi gastronomiei.

Studio 1: Vinuri premium din România şi Republica Moldova

Peste 50 de producători de vinuri premium din România şi din Republica Moldova îşi vor prezenta vinurile în sala principală a locaţiei. Această zonă este perfectă pentru a descoperi o varietate de vinuri româneşti şi moldoveneşti de cea mai înaltă calitate.

Studio 2: O călătorie culinară prin Italia

Într-o atmosferă de poveste, iubitorii de produse enogastronomice italiene vor putea descoperi vinuri şi produse gourmet, prezentate în parteneriat cu Agenţia Italiană pentru Comerţ Exterior - ICE. Pregătiţi-vă să vă bucuraţi de aromele şi gusturile autentice ale Italiei!

Studio 3: O selecţie extraordinară de vinuri internaţionale

Inaugurată anul trecut şi dedicată exclusiv vinurilor de import, în această zonă 16 importatori vor oferi vizitatorilor o selecţie extraordinară de vinuri internaţionale, unele prezentate pentru prima dată în România. Această zonă este perfectă pentru cei care doresc să exploreze vinuri din diverse regiuni ale lumii.

Area Masterclass: Descoperă tainele vinului

În această secţiune vor avea loc masterclass-urile RO-Wine. Experţi renumiţi în domeniul vinului vă vor ghida prin degustări şi vă vor dezvălui tainele vinului.

Întreaga atmosferă a evenimentului va fi completată de grădina şi terasa locaţiei, unde vor avea loc sesiuni live de gătit, experienţe VIP şi sesiuni de networking.

Gourmet şi delicii culinare de la Macromex

Macromex, partenerul festivalului RO-Wine, a pregatit special pentru acest weekend mai multe delicii gourmet de excepţie. Intr-un spatiu generos care va cuprinde 5 standuri expoziţionale, vizitatorii vor putea descoperi meniuri adaptate pentru locaţiile HoReCA, sesiuni live de gătit susţinute de 4 bucătari excepţionali.

Selectia gourmet va fi completata de cafeaua de specialitate Constantin Coffee, oferind astfel participantilor o calatorie enogastronomica completa.

Accesul la RO-Wine este gratuit pentru toţi profesioniştii din industria HoReCa care s-au înregistrat online, completând formularul: https://romaniawinefestival.com/hctcj/

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici