Românca, premiată la un concurs de creaţie literară, ucisă cu bestialitate în Belgia, cu 50 de lovituri de cuţit, a fost înmormântată în cimitirul din oraşul natal

Tânăra de 21 de ani din Târgu-Cărbuneşti, judeţul Gorj, ucisă în 23 mai cu 50 de lovituri de cuţit, în locuinţa închiriată din Bruxelles, a fost înmormântată, duminică, în cimitirul din oraşul natal, în rochie de mireasă. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi, transmite corespondentul MEDIAFA

3172 afișări
Imaginea articolului Românca, premiată la un concurs de creaţie literară, ucisă cu bestialitate în Belgia, cu 50 de lovituri de cuţit, a fost înmormântată în cimitirul din oraşul natal

Românca, premiată la un concurs de creaţie literară, ucisă cu bestiaitate în Belgia, cu 50 de lovituri de cuţit, a fost înmormântată în cimitirul din oraşul natal

Aproximativ o sută de persoane, rude, prieteni, dar şi oameni necunoscuţi, impresionaţi de destinul tragic al Laurei, tânăra de 21 de ani care a fost ucisă în locuinţa pe care o închiriase în Bruxelles, Belgia, au condus-o pe fată pe ultimul drum.

Foştii colegi ai acesteia au purtat tricouri albe, cu fotografia Laurei. A lipsit însă prietenul ei, tânărul de 19 ani cu care se mutase în Belgia.

Funeraliile au început la ora 12.00, cu o slujbă oficiată de un sobor de preoţi.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al tinerei a fost ridicat din capela Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, din oraşul în care a copilărit Laura şi, după slujba care a avut loc în lăcaşul de cult, a fost înmormântată în cimitirul din apropiere.

"Este un eveniment tragic, o tânără care a plecat în străinătate pentru a încerca să îşi facă o viaţă mai bună şi, din păcate, aşa cum a început să se întâmple destul de des în ultima vreme, iată că pleacă pe patru roţi şi se întoarce între patru scânduri. Viaţa e foarte urâtă şi cea mai mare tragedie pentru un părinte este să fie martor la înmormântarea copilului său. Suntem alături de familie, înţelegem tristeţea, ne pare rău. Am încercat să ajutăm în limita mijloacelor pe care le avem", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Dănuţ Birău, primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti.

Laura a fost înmormântată în rochie de mireasă, aşa cum cere tradiţia locului pentru tinerii necăsătoriţi.

Coelgii spun că Laura era o fată veselă şi deşteaptă.

"Este un moment greu pentru noi toţi. Era deosebită, veselă, deşteaptă, frumoasă, nu o voi uita niciodată!", a spus o fostă colegă a tinerei de 21 de ani.

Laura se mutase în Belgia în luna aprilie, cu prietenul ei, un tânăr de 19 ani. Aceasta a fost ucisă, pe 23 mai, cu 50 de lovituri de cuţit, în locuinţa pe care o închiria în Bruxelles.

Potrivit site-ului SudInfo.be, tânăra ar fi postat un anunţ pe site-ul «Quartier Rouge» şi ar fi primit clienţi în apartamentul său din Etterbeek, în care a fost găsită decedată, iar unul dintre aceştia ar fi ucis-o pentru că ar fi refuzat să aibă relaţii intime cu el.

Un bărbat de 24 de ani a fost arestat, fiind acuzat de comieterea crimei.

Laura a absolvit Colegiul Naţional ”Tudor Arghezi” din oraşul Târgu-Cărbuneşti, iar în 2016 aceasta a obţinut premiul II la un concurs de creaţie literară, eseuri şi arte vizuale, intitulat ”Străinul. Toleranţă, securitate şi integrare într-o cultură a diversităţii”.

În 2017, tânăra se înscrisese la Facultatea de Mine, din cadrul Universităţii din Petroşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici