România a semnat contractul pentru obuzierele autopropulsate K9 Tunet. Valoarea contractului este de aproximativ 1 miliard de dolari

  • Hanwha Aerospace a semnat un contract cu România privind furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 (SPH) şi a 36 de vehicule de realimentare cu muniţie K10 (ARV).
  • Semnat de Hanwha Aerospace şi Ministerul Apărării Naţionale din România, contractul include atât muniţie cât şi vehicule de sprijin şenilate şi pe roţi.
  • Valoarea contractului este de aproximativ 1 miliard de dolari, anunţă compania într-un comunicat de presă.
Urmărește
1059 afișări
Imaginea articolului România a semnat contractul pentru obuzierele autopropulsate K9 Tunet. Valoarea contractului este de aproximativ 1 miliard de dolari

Sursă foto: Hanwha Aerospace

„România devine a 10-a ţară care operează K9 SPH de calibru 155 mm/52. Dintre statele membre NATO, România este a şasea ţară utilizatoare de K9, după Turcia, Polonia, Norvegia, Finlanda şi Estonia. După Norvegia şi Australia, România va fi, de asemenea, al treilea operator global al K10, care permite o capacitate de reaprovizionare complet automatizată pentru a maximiza eficienţa forţelor de artilerie”, anunţă reprezentanţii Hanwha Aerospace.

"Aceasta este o înţelegere remarcabilă care poate consolida şi mai mult parteneriatul strategic dintre cele două ţări", a declarat dl Jaeil Son, preşedinte şi CEO al Hanwha Aerospace. "Acest contract implică nu numai vehicule de artilerie, ci şi vehicule de sprijin şi muniţie, demonstrând capacitatea Hanwha Aerospace de a furniza un pachet complet de soluţii avansate de apărare, pe baza nivelului ridicat de expertiză tehnologică şi a capacităţii de producţie ca lider mondial."

Conform contractului, Hanwha va livra vehiculele în etape pe parcursul următorilor cinci ani, prima livrare urmând să aibă loc până la începutul anului 2027. Majoritatea vehiculelor vor fi fabricate în România, cu o implicare extinsă a furnizorilor locali.

"Hanwha Aerospace este hotărâtă să maximizeze beneficiile pentru industria de apărare din România prin diverse tipuri de programe de localizare industrială, care includ producţia locală de echipamente de apărare, crearea de locuri de muncă, transferul de tehnologie şi înfiinţarea Centrului de Excelenţă pentru operaţiunile MRO într-o nouă facilitate de tip "greenfield" în România", a declarat domnul Peter Bae, vicepreşedinte al Hanwha Aerospace Europe. "Includerea industriei româneşti în lanţurile globale de aprovizionare ale Hanwha Aerospace este unul dintre beneficiile potenţiale pe care România le-ar putea obţine în urma acestei colaborări. Prin acest parteneriat, alături de alte proiecte viitoare, România ar deveni un hub pentru divizia de sisteme terestre ale Hanwha Aerospace în Europa".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici