„RomânIA Autentică” sărbătoreşte Ziua Internaţională a Iei la Paris

O paradă a costumului popular românesc marca „Flori de Ie” va avea loc, pe 24 iunie, la Palatul Behague, reşedinţa Ambasadei României din Franţa, în cadrul Festivalului „RomânIA Autentică”.

662 afișări
Imaginea articolului „RomânIA Autentică” sărbătoreşte Ziua Internaţională a Iei la Paris

20 de femei de succes din România şi Franţa, cu vârste cuprinse între 25 şi 70 de ani, din domeniul afacerilor, diplomaţiei şi culturii, vor defila atât în costume tradiţionale, cât şi în creaţii recente ale casei Flori de Ie, pentru a celebra Ziua Iei. la manifestare va participa şi grupul „Duo ConTe”, format din violoniştii români Ingrid şi Bogdan Nicola, iar publicul va putea degusta produse culinare româneşti.

„Flori de Ie îşi doreşte o prezenţă puternică a valorilor româneşti. După Havana, Londra, New York, Abu Dhabi, Viena, Bari, Shanghai, Bergamo, Dubai, Tokyo, Copenhaga şi Ankara, Parisul se bucură iar de frumuseţea iei şi a portului tradiţional românesc, de data aceasta sub marca RomânIa Autentică. Am viziunea iei româneşti ca emblemă a succesului, a antreprenoriatului, a mândriei de a-ţi purta sufletul la vedere, în orice loc. Nu creăm pret-a-porter sau high couture, scriem femeia de succes a acestor vremuri”, a declarat Cristina Chiriac, fondatoarea mărcii „Flori de ie”, iniţiatoarea festivalului RomânIA Autentică şi preşedinta CONAF.

Ziua Iei este sărbătorită în fiecare an la 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene. La 21 iunie 2022, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei”.
Colecţia Flori de Ie, cu peste 150 de costume reprezentative ale patrimoniului etnografic din toate regiunile României, este considerată una din cele mai importante din România. Scopul proiectului „RomânIA Autentică” este acela de a dezvolta şi a readuce în lumină în lume cultura, arta şi valorile tradiţionale româneşti, prin manifestări ce au în centru portul tradiţional, folclorul muzical şi coregrafic, meşteşugurile şi gastronomia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici