România, locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică desfăşurată în Slovenia

România s-a clasat pe locul 1 la Olimpiada Balcanică de Informatică desfăşurată în Slovenia, după ce elevii români au obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

582 afișări
Imaginea articolului România, locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică desfăşurată în Slovenia

Sursa foto: Ministerul Educaţiei

A 30-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică se încheie vineri la Maribor, în Slovenia.

Echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii, cât şi la punctaj cumulat, transmite Ministerul Educaţiei.

Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim. „Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României”, susţin reprezentanţii ministerului.

Conform acestora, o performanţă remarcabilă a obţinut mult mai tânărul Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur şi ocupant al locului 2 şi la categoria seniori.

Iată rezultatele României:

Medalie de aur : Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti ( Locul 1 cu punctaj maxim posibil)
Medalie de aur : Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul 2 in clasament)
Medalie de Argint : Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti
Medalie de Bronz : Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti.

Echipa a acumulat un punctaj de 1963 de puncte din 2400 posibile.

Echipa României a fost însoţită în deplasarea la Maribor de prof. Adrian Panaete, vice-preşedinte al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică (SEPI), profesor la Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani, şi Adrian Budău, co-preşedintele Societăţii „Infoarena”, membru în Comitetul Director al Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Informatică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici