România salută acordul SUA – Federaţia Rusă privind încetarea focului în Siria

Ministerul Afacerilor Externe salută acordul intervenit recent între SUA şi Federaţia Rusă în privinţa încetării ostilităţilor militare în Siria.

962 afișări
Imaginea articolului România salută acordul SUA – Federaţia Rusă privind încetarea focului în Siria

România salută acordul SUA – Federaţia Rusă privind încetarea focului în Siria (Imagine AFP)

Măsura de încetare a focului în Siria creează climatul adecvat pentru derularea negocierilor privind identificarea unei soluţii politice a crizei din această ţară şi va facilita acordarea de asistenţă umanitară populaţiei din zonele afectate de conflict, arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat remis MEDIAFAX.

''Acordul constituie, de asenenea, un pas important către reconcilierea, instaurarea păcii şi asigurarea stabilităţii în Siria şi consolidează premisele menţinerii suveranităţii, independenţei şi integrităţii statului sirian. În egală măsură, implementarea acestui acord va crea cadrul necesar pentru combaterea terorismului, efort internaţional la care România contribuie inclusiv în calitatea sa de membră a Coaliţiei globale anti-Daesh.
România va continua să sprijine eforturile umanitare pentru ajutorarea refugiaţilor sirieni şi a cetăţenilor statelor vecine, care găzduiesc refugiaţi, conform angajamentelor asumate'',
subliniază MAE.

Regimul sirian a aprobat acordul ruso-american privind armistiţiul din Siria care trebuie să între în vigoare luni între regim şi rebeli, a informat agenţia oficială Sana, citând mai multe surse. Statele Unite şi Rusia au anunţat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă un acord în privinţa Siriei, ce prevede o încetarea a focului începând de luni, urmată, o săptămână mai târziu, de un nou parteneriat militar care să vizeze Stat Islamic şi Al-Qaida şi stabilirea unor noi limite asupra forţelor lui Assad.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici