România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâşia Gaza

Statul român, prin Guvernul României, Ministerul Afacerilor Externe şi, respectiv, Ministerul Afacerilor Interne, a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populaţiei civile afectate de războiul dintre Israel şi Fâşia Gaza.

143 afișări
Imaginea articolului România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâşia Gaza

România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâşia Gaza

Având în vedere situaţia de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat şi o criză umanitară în Fâşia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populaţiei civile afectate.

Astfel, premierul României, Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin hotărârea nou adoptată se acordă asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, Regatului Haşemit al Iordaniei, ce constă în echipamente şi materiale medicale, necesare activităţii sanitare a spitalului de campanie iordanian din Fâşia Gaza.

În baza Hotărârii CNSU, produsele şi echipamentele medicale donate au fost scoase din stocurile de urgenţă medicală, aflate la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Transportul bunurilor s-a realizat pe cale aeriană cu resurse naţionale puse la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici