FOTO & VIDEO: România, sub ape. Inundaţiile au făcut prăpăd în 90 de localităţi din 19 judeţe. O vasluiancă a murit, luată de viitură

  • Sute de case, curţi şi beciuri sunt afectate de inundaţiile din ultimele ore
  • O vasluiancă de 75 de ani a decedat după ce a fost luată de viitură
  • Mai multe drumuri naţionale din Transilvania şi Moldova sunt blocate din cauza inundaţiilor
  • Zeci de case din Praid şi Ocna de Jos, judeţul Harghita, au fost inundate noaptea trecută
  • În Aiud, judeţul Alba, a fost nevoie de evacuarea unei familii din locuinţa inundată, unde trăiau doi adulţi şi un copil de 9 luni
7567 afișări
Imaginea articolului FOTO & VIDEO: România, sub ape. Inundaţiile au făcut prăpăd în 90 de localităţi din 19 judeţe. O vasluiancă a murit, luată de viitură

Sursa FOTO: IGSU

VIDEO Lacrimi şi emoţii, la salvarea unui bebeluş din calea apelor

Un bebeluş de 9 luni din Aiud, judeţul Alba, a fost scos pe geam din casă, după ce apele au acoperit strada pe care locuieşte. CITEŞTE MAI MULT ŞI VEZI VIDEO AICI

După ore întregi de căutări, vasluianca luată de viitură a fost găsită fără viaţă

ISU Vaslui a anunţat, marţi dimineaţa, că femeia în vârstă de aproximativ 77 ani, luată de viitura formată pe râul Elan, luni seară, în localitatea Guşiţei, comuna Dimitrie Cantemir, a fost găsită.

„În această dimineaţă (marţi dimineaţa – n.r.), la ora 09.50, persoana dată dispărută a fost găsită decedată în apa râului Elan”, potrivit ISU Vaslui.

Poliţia a preluat ancheta şi se fac cercetări pentru a stabili circumstanţele şi cauza producerii decesului femeii.CITEŞTE AICI MAI MULT

Inundaţiile au făcut prăpăd în 90 de localităţi din 19 judeţe

 

 

 

În cursul zilei de luni, aversele torenţiale au produs inundaţii în 19 judeţe (Aarad, Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea), cele mai afectate fiind Alba, Bihor, Caraş-Severin, Harghita, Mureş, Neamţ şi Suceava.

Din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au scos apa din 171 case, 286 curţi şi 98 beciuri/subsoluri.

În Aiud, judeţul Alba, a fost nevoie de evacuarea unei familii din locuinţa inundată, unde trăiau doi adulţi şi un copil de 9 luni.

În localitatea Dimitrie Cantemir, judeţul Vaslui, este căutată o femeie în vârstă de aproximativ 75 de ani, posibil luată de viitura formată în după-amiaza zilei de luni. Căutările au fost oprite pe timpul nopţii şi reluate marţi dimineată.

Totodată, în localitatea Oraviţa, judeţul Caraş-Severin au fost evacuate trei persoane dintr-o anexă inundată din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, care au dus scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie.

În judeţul Bihor pe raza localităţilor Budoi, Voievozi şi Cupăr au fost salvate din calea viiturii şase persoane, care nu au avut nevoie de îngriji medicale.

Şi în judeţul Botoşani s-a produs un eveniment care putea pune în pericol viaţa oamenilor. În localitatea Rădăuţi Prut viitura a surprins un autoturism, iar cele patru persoane aflate în interior au rămas blocate. A fost nevoie de intervenţia pompierilor şi a unui buldoexcavator pentru a-i duce într-un loc sigur.

Începând de luni seara şi până marţi la prânz se află în vigoare o avertizare hidrologică de cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vişeu, Iza, Someşul Mare, Suceava, Moldova, Bistriţa şi Prut, fiind vizate judeţele din jumătatea de nord a ţării: Bacău, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Maramureş, Neamţ şi Suceava.

Drumuri naţionale blocate, în Transilvania şi Moldova 

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în judeţul Neamţ, circulaţia este întreruptă pe DN15 (pe raza loc. Bistricioara), DN15B (pe raza loc. Pipirig) şi DJ 155F (pe raza loc. Izvoru Muntelui).

În judeţul Mureş, traficul rutier este îngreunat pe DN15, pe raza localităţii Petelea. Aici, râul Mureş a ieşit din albie, afectând o porţiune de aproximativ 300 de metri din drum.

În judeţul Botoşani traficul a fost întrerupt, din cauza vremii nefavorabile, pe DN29A (loc. Rediu). La ora transmiterii ştirii, însă, circulaţia s-a reluat în condiţii normale.

Şi în judeţul Braşov, pe DN1 se circulă cu dificultate, după ce drumul a fost inundat între loc. Şercaia şi Mândra, la kilometrul 224.

În judeţul Bihor, DN76 (loc. Nucet), DN75 (loc. Cărpinet) şi DJ 191B (loc. Voivozi) au fost inundate, dar apele s-au retras, marţi dimineaţa, şi circulaţia rutieră a fost reluată.

În judeţul Vaslui a fost blocat traficul pe DJ 247 , între localităţile Telejna şi Zăpodeni.

Cinci trenuri blocate din cauza inundaţiilor din judeţul Alba

Cinci trenuri sunt blocate, marţi, în judeţul Alba, iar pentru călători CFR asigură transbordarea cu maşini între Teiuş-Aiud şi Aiud, din cauza nivelului crescut al apei care a acoperit liniile de cale ferată şi cinci macazuri. Zona este însă sub avertizare cod roşu de inundaţii.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, marţi dimineaţa, că circulaţia trenurilor este oprită în staţia Aiud, aflată pe secţia CF Teiuş - Războieni, după ce liniile şi peroanele au fost inundate.

„Din cauza nivelului crescut al apelor, care au acoperit liniile de cale ferată şi 5 macazuri, traficul feroviar nu se poate realiza în condiţii de siguranţă. Regionala CF Braşov asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Teiuş - Aiud şi Auid - Războieni pentru următoarele trenuri: R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 şi R 2442”, a spus Brânzan.

De asemenea, şi pe intervalul Mureni - Bea traficul feroviar este afectat pe firul II de circulaţie, din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact, care au dus la întreruperea alimentării cu energie electrică.

Trenurile pe acest interval vor circula pe firul I, după remedierea defecţiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, potrivit sursei citate.
La ora transmiterii ştirii, trenul R 3500 staţionează temporar in staţia Mureni, acesta urmând să fie reînscris în circulaţie pe firul I.

Pe celelalte magistrale şi secţii de cale ferată, circulaţia trenurilor de desfăşoară în condiţii normale de trafic.

Zona din judeţul Alba afectată este încă sub avertizare hidrologică de cod roşu de inundaţii.

Alertă în Vaslui. O femeie, de negăsit după ce a fost luată de viitură

Pompierii din Vaslui sunt în alertă şi caută o femeie de 75 de ani care a fost luată de viitură luni seara. Salvatorii au reluat, marţi, căutările, victima fiind de negăsit.

Potrivit ISU Vaslui, secţia de pompieri Huşi a intervenit cu o autospecială şi un echipaj specializat pentru căutarea şi salvarea unei femei, în vârstă de aproximativ 75 ani, posibil luată de viitura formată luni după-amiază în localitatea Guşiţei, comuna Dimitrie Cantemir.

Luni, la lăsarea întunericului, echipele de căutare s-au retras.

ISU Vaslui a anunţat că marţi dimineaţa s-au reluat căutările femeii luate de viitură.

Prăpăd în judeţul Harghita. Zeci de case au fost inundate

Zeci de case din Praid şi Ocna de Jos, judeţul Harghita, au fost inundate, în noaptea de luni spre marţi, din cauza ploilor din ultimele ore.

ISU Harghita a anunţat, marţi dimineaţa, că pe timpul nopţii, echipajele de pompieri din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, alături de pompierii civili din cadrul SVSU Praid, Corund şi Ocna de Jos au intervenit, cu motopompe, pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torenţiale din mai multe gospodării şi curţi.

„Au fost afectate în jur de 40 de case şi curţi în Praid şi circa 20 de case şi curţi în Ocna de Jos”, anunţă ISU Harghita.

La ora transmiterii ştirii, sunt intervenţii în desfăşurare la Topliţa şi Gheorgheni, unde mai multe anexe şi subsoluri sunt inundate.

Inundaţiile blochează Valea Aiudului: Şine de tren sub ape şi o familie cu bebeluş evacuată / Mesaj Ro-Alert

Două trenuri sunt blocate şi o familie cu un bebeluş de 9 luni este evacuată, marţi, din cauza inundaţiilor din Aiud. În Aiud a fost transmis mesaj prin Ro-Alert privind riscul de inundaţii înregistrat la nivelul oraşului, în special în proximitatea Vaii Aiudului. CITEŞTE AICI MAI MULT

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici