România trimite în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure

România trimite marţi în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure, în cadrul programului de pre-poziţionare, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

215 afișări
Imaginea articolului România trimite în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure

România trimite în Insula Corsica un modul specializat de stins incendii de pădure

„Premierul României, Marcel Ciolacu, a convocat, în data de 11.08.2023, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenţie specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Franţa. Astfel, în cursul zilei de astăzi (marţi - n.r.) au plecat spre insula Corsica 20 de pompieri din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale aeriană, cu aeronave din cadrul Ministerul Apărării Naţionale, iar durata misiunii este de 15 zile”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, cei 20 de pompieri îi vor înlocui pe colegii din Slovenia, a căror revenire în ţara de origine a fost necesară pentru gestionarea inundaţiilor înregistrate în ultima perioadă.

„Colegii noştri vor pleca cu trei mijloace de mobilitate, iar la eventualele misiuni alocate de omologii francezi vor utiliza tehnica de intervenţie a ţării gazdă. Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere solicitarea autorităţilor din Republica Franceză, transmisă în data de 05.06.2023 prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru acordarea de asistenţă internaţională în contextul pre-poziţionării echipelor de intervenţie pe durata sezonului de vară predispus
incendiilor de pădure, ca urmare a deficitului generat de imposibilitatea mobilizării modulului specializat în stingerea incendiilor de pădure din partea Republicii Slovenia ce urma să fie dislocat în Regiunea Corsica din Republica Franceză, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis”, se mai arată în comunicat.

IGSU precizează că intenţia de sprijin din partea României a fost transmisă, în data de 11.08.2023, către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici