România va dona o nouă tranşă de vaccinuri câtre Republica Moldova. Câte doze vor merge la Chişinău

Guvernul a aprobat un nou ajutor umanitar petru Republica Moldova, respectiv încă 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca vor fi trimise autorităţilor de la Chişinău.

468 afișări
Imaginea articolului România va dona o nouă tranşă de vaccinuri câtre Republica Moldova. Câte doze vor merge la Chişinău

România va dona o nouă tranşă de vaccinuri câtre Republica Moldova. Câte doze vor merge la Chişinău

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 41 alineat (4) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Prin acest act normativ se aprobă acordarea unui nou ajutor umanitar, cu tilul gratuit, pentru Republica Moldova în vederea gestionării pandemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii în cadrul Programului Naţional de Vaccinare şi livrate de către Compania AstraZeneca”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, asigurarea transportului celor 100.800 de doze în Republica Moldova se va realiza prin structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Guvernul României a trimis mai multe tranşe de vaccin către Republica Moldova, sub formă de donaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici