România va plănui, după summitul NATO, împreună cu partenerii din Alianţă, retragerea din Irak

România va plănui, după summitul NATO de la Bucureşti, împreună cu partenerii săi din Alianţă, un calendar al retragerii treptate a trupelor sale din Irak, a declarat ministrul Apărării Teodor Meleşcanu.

2 afișări
Imaginea articolului România va plănui, după summitul NATO, împreună cu partenerii din Alianţă, retragerea din Irak

România va plănui, după summitul NATO, împreună cu partenerii din Alianţă, retragerea din Irak

Declaraţia privind calendarul retragerii trupelor din Irak a fost făcută vineri la Iaşi, de ministrul Apărării Teodor Meleşcanu, cu ocazia trimiterii în Irak a 400 de militari din Batalionul 151 de Infanterie "Lupii Negri".

"La sfîrşitul acestui an sau începutul anului viitor, vom avea primele elemente ale calendarului referitor la retragerea trupelor noastre din Irak", a declarat Meleşcanu.

Acesta a precizat că armata română va continua să acorde consultanţă trupelor irakiene şi după retragerea trupelor din această ţară.

Astfel, "Lupii Negri" va fi unul dintre ultimele contingenete româneşti trimise în misiune de menţinere a păcii în Irak.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici