Românii care plantează şi întreţin copaci pot primi bani de la Ministerul Mediului

Ministerul Mediului a alocat 25 de milioane de euro pentru un program propriu de împăduriri, prin care urmează să fie plantaţi puieţi pe circa 10.000 de hectare de teren, programul fiind deschis şi persoanelor fizice.

514 afișări
Imaginea articolului Românii care plantează şi întreţin copaci pot primi bani de la Ministerul Mediului

Românii care plantează şi întreţin copaci pot primi bani de la Ministerul Mediului (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, la o întrunire cu autorităţile locale din judeţ, că a reuşit să "apere" de rectificarea bugetară programul de 25 de milioane de euro susţinut exclusiv de ministerul pe care îl conduce.

"E un program amplu de împăduriri, prin care vrem să platăm puieţi pe circa 10.000 de hectare de teren. Este deschis şi persoanelor fizice, care îşi iau angajamentul că plantează şi apoi întreţin pădurea", a declarat Nemischi, fără să ofere informaţii în plus despre momentul în care ministerul va începe proiectul şi modalitatea în care cei interesaţi pot accesa fonduri.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a referit la acest program la sfârşitul lunii martie, când a fost în vizită la Dăbuleni. El l-a felicitat atunci pe ministrul Mediului pentru decizia de a aloca 25 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru împăduriri.

Potrivit sursei citate, suma va putea fi folosită de autorităţile publice locale, de ocoalele silvice, de proprietari, administratori sau simpli cetăţeni, care vor avea astfel posibilitatea să realizeze împăduriri şi perdele de protecţie.

Geoană spunea că zona în care se vor face aceste împăduriri se întinde de la Dăbuleni până la Focşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici