Românii care vor să călătorească ori să tranziteze Serbia nu mai au nevoie de viză

Românii care vor să călătorească ori să tranziteze Serbia nu mai au nevoie de viză, începând de miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

21 afișări

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, Viorel Alexe, a declarat că s-a primit dispoziţie ca, de miercuri, românii să fie lăsaţi să treacă în Serbia fără a avea viză în paşaport. Decizia a fost luată având în vedere că România a devenită membră a Uniunii Europene.

"Pentru că Serbia nu este, însă, în UE, pentru cetăţenii ţării vecine nu s-au scos vizele de România. Aşa că, în continuare, locuitorii Serbiei au nevoie de viză pentru a veni la noi", a spus Alexe.

Elena Prorocovici, viceconsulul Serbiei la Timişoara, a declarat că Guvernul Serbiei a luat decizia oficial în 28 iunie, dar se aplică abia de miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici