Românii din Italia i-au reclamat lui Tăriceanu lipsa asistenţei statului român

Membrii comunităţii româneşti din Italia au reclamat premierului Tăriceanu lipsa sprijinului financiar din partea statului român şi a unor garanţii privind siguranţa locului de muncă în ţară, iar o femeie de etnie romă, prezentată ca "Regina Romilor din Europa", a cerut teren pentru "nomazi".

3 afișări
Imaginea articolului Românii din Italia i-au reclamat lui Tăriceanu lipsa asistenţei statului român

Românii din Italia i-au reclamat lui Tăriceanu lipsa asistenţei statului român

Ei au reclamat premierului faptul că nu sunt ajutaţi financiar de către statul român nici la rezolvarea problemelor elementare, precum repatrierea persoanelor decedate, că nu au garanţia siguranţei locului de muncă în România, în cazul în care ar reveni în ţară, că taxele percepute de consulatul român sunt prea mari, iar programul de lucru cu publicul mult prea redus.

O femeie de etnie romă, care s-a prezentat drept "Regina Romilor Ţigani şi a Săracilor din Europa", a explicat premierului, vorbind stricat româneşte, că trăieşte de 18 ani în Milano şi doreşte ca statul român să acorde sprijin la cumpărarea unui teren pentru "nomazii cu fuste".

Unul dintre liderii romilor din Italia, Costel Argint, a reproşat ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, prezent la discuţia, declaraţia recentă privind deporatarea în deşert a românilor infractori, adăugând însă că membrii comunităţii sale au decis să-l ierte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici