Sondaj: Românii nu au încredere în politicieni, dar sunt de acord cu măsurile luate de Ministerul Sănătăţii în pandemie - DOCUMENT

  • Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde a realizat un sondaj de opinie telefonic, în perioada 20.01.2022 – 31.01.2022, în care au fost contactaţi 903 subiecţi.
  • Scopul sondajului a fost de a evidenţia părerea românilor cu privire la deciziile luate în perioada pandemiei de către politicieni.
  • În ceea ce priveşte introducerea certificatului verde la locul de muncă, 64% dintre persoanele chestionate au răspuns negativ, iar 20% au răspuns pozitiv.
  • Cei mai mulţi dintre românii chestionaţi nu au încredere în politicienii menţionaţi în sondaj, procentul cel mai mare fiind în cazul lui Liviu Dragnea, despre care 78% dintre persoanele chestionate au răspuns ”mai degrabă nu am încredere”, doar 8% spunând că au încredere în acesta.
1253 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Românii nu au încredere în politicieni, dar sunt de acord cu măsurile luate de Ministerul Sănătăţii în pandemie - DOCUMENT

Românii nu au încredere în politicieni, dar sunt de acord cu măsurile luate de Ministerul Sănătăţii în pandemie - DOCUMENT

Românii nu au încredere în politicieni

Cei mai mulţi dintre respondenţii la sondaj au răspuns că nu au încredere în politicienii menţionaţi. Iată cu arată procentele:

  • Alexandru Rafila: 39% au încredere în acesta, iar 45% nu au încredere.
  • Nicolae Ciucă:  30% au încredere în acesta, iar 50% nu au încredere.
  • Marcel Ciolacu: 30% au încredere în acesta, iar 54% nu au încredere.
  • Gabriela Firea: 29% au încredere în aceasta, iar 55% nu au încredere.
  • Emil Boc: 28% au încredere în acesta, iar 54% nu au încredere.
  • Sorin Grindeanu: 24% au încredere în acesta, iar 55% nu au încredere.
  • Mihai Tudose: 24% au încredere în acesta, iar 53% nu au încredere.
  • Klaus Iohannis: 20% au încredere în acesta, iar 65% nu au încredere.
  • George Simion: 18% au încredere în acesta, iar 65% nu au încredere.
  • Dacian Cioloş: 13% au încredere în acesta, iar 70% nu au încredere.
  • Ludovic Orban: 11% au încredere în acesta, iar 71% nu au încredere.
  • Nicuşor Dan: 10% au încredere în acesta, iar 70% nu au încredere.
  • Rareş Bogdan: 10% au încredere în acesta, iar 71% nu au încredere.
  • Florin Cîţu: 8% au încredere în acesta, iar 76% nu au încredere.
  • Liviu Dragnea: 8% au încredere în acesta, iar 78% nu au încredere.

Părerea românilor despre măsurile luate în pandemie

În ceea ce priveşte decizia Guvernului de a relaxa măsurile de combatere a Covid-19 pentru perioada sărbătorilor de iarnă, 63% dintre respondenţi au spus că a fost o decizie bună, 8% susţin că a fost foarte bună, însă 18% consideră că a fost o decizie rea, iar 5%, foarte rea.

În ceea ce priveşte introducerea certificatului verde la locul de muncă, 64% dintre persoanele chestionate au răspuns negativ, iar 20% au răspuns pozitiv, 22% abţinându-se.

Peste 90% dintre respondenţi sunt de acord cu măsurile luate de Ministerul Sănătăţii pentru combaterea Valului 5.

În ceea ce priveşte situaţia şcolilor în această perioadă, românii chestionaţi sunt de părere că elevii trebuie să meargă la şcoală fizic, 64% au răspuns că ar trebui ca şcolile să rămână deschise, iar 11% susţin că ar trebui să treacă în online, potrivit sondajului realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde.

Ce spun românii despre creşterea preţului la energia electrică

Despre creşterea preţului la energia electrică, 29% dintre românii chestionţi consideră că vinovaţii sunt companiile private care furnizează energia clienţilor, 23% zic că Ministerul Energiei şi Ministrul,  13% au precizat ANRE, iar 11% susţin că vinovaţii sunt companiile care produc energia.

Pentru a rezolva această problemă 69% dintre responenţi consideră că ar trebui ca Guvernul să renunţe pentru o perioadă la liberalizarea pieţei şi să avem preţuri reglementate de către Stat, însă 8% dintre ei nu sunt de acord cu acest lcuru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici