Românul din Irlanda care nu vrea să beneficieze de ajutor social. Ce metodă inedită a găsit pentru a-şi căuta un loc de muncă

Românul Paul Grierosu, care locuieşte în Irlanda şi este şomer, este atât de disperat să îşi găsească un loc de muncă încât a recurs la o metodă inedită pentru a-şi atinge scopul, respectiv aceea ce a-şi posta cererea pe o pancartă, relatează The Herlad, în ediţia electronică de sâmbătă.

4217 afișări
Imaginea articolului Românul din Irlanda care nu vrea să beneficieze de ajutor social. Ce metodă inedită a găsit pentru a-şi căuta un loc de muncă

Românul din Irlanda care nu vrea să beneficieze de ajutor social la nesfârşit. Ce metodă inedită a găsit pentru a-şi căuta un loc de muncă (Imagine: Shutterstock)

"Am lucrat în multe locuri - în construcţii, bucătării, depozite", a declarat bărbatul în vârstă de 27 de ani, care locuieşte în Lucan şi este tatăl a doi copii.

"Primesc ajutor social dar urăsc acest lucru", a adăugat el. "M-am plimbat în fiecare zi, lăsându-mi CV-uri la companii din tot oraşul. M-am înregistrat la ofiţerul meu local privind angajările şi merg la agenţii care te ajută să îţi găseşti de lucru. Dar tot ce am primit sunt scrisori care afirmă: vă mulţumim pentru candidatură, nu avem nevoie de nimeni pentru moment, dar vom păstra CV-ul dumneavoastră în baza noastră de date. Nu vreau să stau pe ajutor social la nesfârşit", a explicat el.

După ce a văzut succesul înregistrat de o persoană din Marea Britanie, Paul Grierosu a decis să împrumute ideea acesteia de a face pe omul-sandviş şi s-a postat în faţa RDS (Royal Dublin Society) cu pancarta pe care se poate citi "Daţi-mi un loc de muncă", în speranţa că va atrage atenţia vreunui angajator. "Mi-am spus că trebuie să încerc acest lucru. Nu voi renunţa până nu voi obţine un loc de muncă", a declarat el.

"Câteva persoane mi-au luat CV-ul. Sper ca cineva să îmi ofere un loc de muncă", a adăugat el.

Soţia lui Paul, Adriana, este de asemenea în căutarea unui loc de muncă, iar cuplul are două fete, Jeanine (8 ani) şi Erika (4 ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici