Video Romii repatriaţi au plecat în Irlanda cu acte in regulă

Poliţiştii de frontieră care i-au verificat pe membrii grupului de romi repatriaţi, miercuri, din Irlanda, au stabilit că toţi ieşiseră legal din ţară şi că nu au comis infracţiuni.

3 afișări

Cei 99 de romi repatriaţi din Irlanda, unde se instalaseră într-o tabără improvizată în apropierea unei autostrăzi, au ajuns puţin înainte de miezul nopţii pe Aeroportul Internaţional Timişoara, cu o cursă charter.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş, comisar Viorel Alexe, a declarat că pe listele cu pasageri sunt trecute 99 de persoane - 35 de bărbaţi, 28 de femei şi 36 de copii. Romii, originari din localităţi ale judeţului Bihor, au fost verificaţi de poliţiştii de frontieră pentru a se stabili cum au ajuns în Irlanda şi dacă au comis acolo infracţiuni.

"Verificările efectuate au arătat faptul că toţi au ieşit legal din ţară în intervalul de până la 90 de zile, nu au săvârşit alte fapte contrare legii. Am întâmpinat o greutate, în sensul redactării documentelor, întrucât aceştia nu ştiau să scrie şi atunci poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să redacteze şi să aplice procedura similară pentru asemenea situaţii", a explicat Alexe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici