Rovana Plumb: Legislaţia română conţine discriminări la adresa copiilor

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a declarat, luni, la un seminar despre calitatea copilăriei, că Legea 148/2005 îi discriminează pe copiii ai căror mame nu au lucrat în ultimele 12 luni anterioare naşterii.

67 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb: Legislaţia română conţine discriminări la adresa copiilor

Rovana Plumb: Legislaţia română conţine discriminări la adresa copiilor (Imagine: Mediafax Foto)

Plumb a afirmat, în cadrul seminarului "O agendă politică europeană pentru calitatea copilăriei", organizat de PSD şi Parlamentul European, că legislaţia română conţine discriminări la adresa copiilor.

Ea a dat exemplul Legii 148/2005 şi a afirmat că prevederea care acordă indemnizaţie de naştere doar mamelor care au lucrat în ultimele 12 luni anterioare naşterii este discriminatorie.

"Ce se va întâmpla astfel cu mamele studente? Principiile europene privind protejarea copilului nu sunt respectate", a declarat Plumb.

Europarlamentarul PSD a anunţat intenţia elaborării, la nivelul Parlamentului European, a unei Declaraţii scrise, pentru identificarea soluţiilor pentru fenomenul de migraţie, care afectează din ce în ce mai mulţi copii, ai căror părinţi lucrează în altă ţară.

Declaraţia, care urmează a fi precedată de o dezbatere de şase luni, la nivel european, va duce, potrivit europarlamentarului social-democrat, la elaborarea unui Raport al Parlamentului European, care să producă politici aplicabile pentru prevenirea efectelor negative ale migraţiei.

Rovana Plumb a mai afirmat, în cadrul aceluiaşi seminar, că pentru sprijinirea copiilor afectaţi de migraţia părinţilor, sunt necesare două tipuri de politici : măsuri financiare pentru susţinerea familiilor extinse şi aplicarea de politici de reunificare a familiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici