Rus către şefii structurilor MAI: Să ne facem treaba astfel încât alegerile locale să fie corecte

Ministrul Ioan Rus le-a spus şefilor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor să se angajeze ca, din punct de vedere tehnic şi operativ, să îşi facă treaba astfel încât alegerile locale să fie corecte, cerându-le totodată să dea dovadă de corectitudine, echidistanţă şi intransigenţă.

147 afișări
Imaginea articolului Rus către şefii structurilor MAI: Să ne facem treaba astfel încât alegerile locale să fie corecte

Ioan Rus (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a avut marţi, la Alexandria, o întâlnire de lucru regională cu reprezentanţii structurilor de ordine şi siguranţă publică ale MAI din judeţele Teleorman, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea şi municipiul Bucureşti.

La şedinţa de lucru au participat şefii structurilor teritoriale ale poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale Anticorupţie, serviciilor judeţene de informaţii şi protecţie internă şi Oficiului Român pentru Imigrări din cele unsprezece judeţe şi municipiul Bucureşti.

Ministrul Ioan Rus a prezentat priorităţile mandatului său, printre acestea regăsindu-se aderarea României la Spaţiul Schengen, creşterea siguranţei cetăţenilor şi recâştigarea încrederii în structurile de ordine şi siguranţă publică. "Ministerul Administraţiei şi Internelor trebuie să fie o instituţie formată din profesionişti", susţinut Ioan Rus.

De asemenea, ministrul a cerut şefilor de structuri cu atribuţii în organizarea alegerilor locale din iunie, să dea dovadă de corectitudine, echidistanţă şi intransigenţă faţă de cei care nu respectă legea. "Ne angajăm ca, din punct de vedere tehnic şi operativ, să ne facem treaba astfel încât alegerile locale să fie corecte", a subliniat ministrul.

Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor a susţinut necesitatea continuării şi intensificării eforturilor pentru obţinerea de rezultate în combaterea evaziunii fiscale.

Prevenirea şi eliminarea faptelor de corupţie în care sunt implicaţi lucrătorii instituţiei, precum şi angajarea absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale MAI, atât promoţia 2011 cât şi 2012, au fost teme abordate în cadrul discuţiilor avute de ministrul Ioan Rus cu reprezentanţii structurilor teritoriale ale MAI din sudul ţării.

La finalul şedinţei de lucru, ministrul a spus că reuniunea de la Alexandria încheie programul întâlnirilor destinate evaluării problemelor cu care se confruntă structurile teritoriale MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici