Rusia a arestat peste 20 de persoane după atacul terorist din sala de concerte de la Moscova. Cine crede că se ascunde în spatele atentatului

615 afișări
Imaginea articolului Rusia a arestat peste 20 de persoane după atacul terorist din sala de concerte de la Moscova. Cine crede că se ascunde în spatele atentatului

Rusia a arestat peste 20 de persoane după atacul terorist din sala de concerte de la Moscova

„În prezent, investigăm întregul cerc de persoane implicate în crimă, peste 20 de persoane au fost deja arestate, inclusiv autorii direcţi şi complicii”, a explicat Bortnikov.

Serviciile secrete militare ucrainene sunt direct implicate în atacul mortal asupra unei săli de concerte de lângă Moscova, în care au fost ucise peste 140 de persoane, a declarat vineri şeful Serviciului Federal de Securitate Rus (FSB), Alexander Bortnikov, potrivit agenţiei TASS.

„Investigaţia este în desfăşurare, dar se poate spune deja că informaţiile militare ucrainene sunt direct implicate în atac”, a spus agenţia de presă de stat. Bortnikov a acuzat, de asemenea, alianţa militară NATO că facilitează transferul „mercenarilor şi militanţilor organizaţiilor internaţionale teroriste din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Afganistan” în Ucraina pentru a lupta împotriva forţelor ruse.

Statul Islamic şi-a revendicat responsabilitatea pentru masacrul din martie, iar oficialii americani au spus că au informaţii care arată că acesta a fost efectuat de filiala afgană a reţelei, Statul Islamic Khorasan. Ucraina a negat în mod repetat să aibă vreo legătură cu atacul.

Bortnikov, citat de TASS, a spus că Statul Islamic Khorasan a jucat un rol în coordonarea acţiunilor atacatorilor şi că informaţiile militare ucrainene au jucat şi ele un rol direct.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici