Rusia caută femei-lunetiste: contract de şase luni, cu un salariu lunar de 2.300 de euro

  • Kievul susţine că „ruşii încep să recruteze femei pentru război”.
  • Se caută persoane care să completeze echipe de lunetişti şi de operatori de drone.
  • Publicaţia ucraineană Ukrianska Pravda a făcut anunţul.
1189 afișări
Imaginea articolului Rusia caută femei-lunetiste: contract de şase luni, cu un salariu lunar de 2.300 de euro

Rusia caută femei-lunetiste: contract de şase luni, cu un salariu de 2.000 de euro

„Ministerul rus al Apărării a început să recruteze femei pentru a participa la războiul din Ucraina în echipele de lunetişti şi operatori de drone”, este varianta susţinută de presa de la Kiev.

Publicaţia ucraineană Ukrianska Pravda a făcut anunţul, precizând că, „potrivit reţelei de socializare ruse VKontakte, compania militară privată Redut, controlată de Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, a anunţat recrutarea de femei pentru specialităţile de luptă în batalionul de voluntari Borz, trimis la război în Ucraina”.

Presa ucraineană mai adaugă detaliul conform cărora „potenţialilor mercenari li se oferă un contract de şase luni, cu un salariu lunar de 220.000 de ruble (n.r. - circa 2.300 de euro). În situaţia în care candidaţii nu au abilităţile necesare de a manipula arme, li se promite că vor fi instruiţi în Doneţk-ul ocupat temporar”.

Articolul susţine că femeilor li se oferă un bonus în caz de accidentare în luptă: între unu şi 3 milioane de ruble.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici