S-a decis! Compensare la carburanţi în sumă fixă de 50 de bani. Se aplică direct la pompă

Premierul Nicolae Ciucă anunţă, după şedinţa de Guvern, referitor la creşterea preţurilor la carburanţi, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

13460 afișări
Imaginea articolului S-a decis! Compensare la carburanţi în sumă fixă de 50 de bani. Se aplică direct la pompă

Premierul Nicolae Ciucă anunţă, după şedinţa de Guvern, referitor la creşterea preţurilor la carburanţi, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

„Am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă şi Guvern, între Guvern şi populaţie, precum şi mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost, de asemenea, adoptată şi de alte ţări. Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât şi responsabilitatea companiilor din industria petrolieră”, a declarat premierul.
 
Potrivit acestuia, măsura se aplică şi în Spania şi Franţa.
 
Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat, printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori şi ministerele de resort.
 
Mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni.
 
Compensarea va fi evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil.
 
Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din aceşti bani urmând a fi asiguraţi de la bugetul de stat, a afirmat Ciucă.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici