S-a reluat furnizarea apei calde la parametrii normali în Sectorul 3

  • Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) anunţă că a reluat furnizarea apei calde în Sectorul 3 al Capitalei la parametrii normali.
  • În prezent, se află în curs de finalizare o singură lucrare, care afectează cinci puncte termice din cele peste 200
316 afișări
Imaginea articolului S-a reluat  furnizarea apei calde la parametrii normali în Sectorul 3

S-a reluat furnizarea apei calde la parametrii normali în Sectorul 3

În prezent, se află în curs de finalizare o singură lucrare, care afectează cinci puncte termice din cele peste 200 existente în această unitate teritorial administrativă a Municipiului Bucureşti, această lucrare urmând a fi finalizată în cursul acestei seri.

“Problemele existente în Sectorul 3 cu privire la funcţionarea apei calde sub parametrii normali nu sunt de ieri de azi, nu sunt din acest an. Ele au început după dispariţia CET-ului Titan ( aparţinand Ministerului Economiei) în anul 2012, dispariţie ce a făcut ca acest sector să devină o zonă deficitară din punct de vedere al termoficării. Având în vedere experienţa de două mandate a actualului primar de Sector, care ştie şi ştia de această problemă încă de la început, nu înţeleg de ce abia acum este prima dată când ne este transmisă o adresă oficial - iar când spun prima dată mă refer la faptul că din verificările efectuate în instituţie rezultă că nu a fost trimisă nici o altă adresă pe durata ambelor mandate - fix cu două luni înainte de finalizarea acestui mandat. Cetăţenii Sectorului 3 sunt şi cetăţenii Municipiului Bucureşti, iar problema termoficării este problema întregului oraş şi în acest domeniu actualul primar de sector nu a făcut nici un demers pentru a ne sprijini. În acest context, îi reamintesc primarului Sectorului 3 de problemele cauzate sistemului de termoficare de modul defectuos în care au fost realizate (de către Primăria Sectorului 3) lucrările de deviere a reţelei, pentru realizarea lucrărilor la parcarea subterană din Bulevardul Decebal. Acest mod defectuos a avut drept consecinţă faptul că timp de două săptămâni la începutul sezonului de încălzire 2019 -2020 nu s-a putut furniza cetăţenilor apă caldă şi căldură în această zonă. Situaţia a fost remediată de către compania noastră, după efectuarea unui circuit paralel de conducte”, declară directorul Companiei Municipală Termoenergetica, David Alexandru Burghiu.

De asemenea, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti va acorda o diminuare cuprinsă între 16 şi 24% la factura lunii curente ţinând cont de neplăcerile cauzate clienţilor. Diminuările vor fi calculate în funcţie de perioada şi orele de nefuncţionare pentru toate zonele afectate din sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei.

Compania precizează că, în prezent, zonele unde apa caldă se furnizează deficitar sunt zone punctuale, iar acest lucru este ca urmare a realizării lucrărilor de reparaţii a conductelor de termoficare, sau cele pentru remedierea avariilor apărute în sistem.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici