Salvamont: 39 de persoane au fost salvate sâmbătă din zonele montane. O persoană a murit

39 de persoane au fost salvate sâmbătă din zonele montane din ţară, iar una a fost declarată decedată, potrivit bilanţului Salvamont România.

200 afișări
Imaginea articolului Salvamont: 39 de persoane au fost salvate sâmbătă din zonele montane. O persoană a murit

Salvamont: 39 de persoane au fost salvate sâmbătă din zonele montane. O persoană a murit

La Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit sâmbătă 30 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe apeluri, 5, au fost primite de Salvamont Neamţ, urmat de Salvamont Cluj, cu 4 apeluri, şi Salvamont Sibiu, cu 3 apeluri.

În urma intervenţiilor au fost salvate 39 persoane, dintre acestea 10 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Cu toate eforturile depuse, o persoană a fost declarată decedată şi predată către Serviciul IML, transmite Salvamont România.

Sâmbătă, s-au primit şi 33 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

„Serviciile Salvamont România vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invită să le fiţi alături în campania de reducere a numărului de accidente montane”, au transmis salvatorii montani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
salvamont,
munte,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici