Salvamontiştii, salvare hilară. Un bărbat a cerut ajutor, apoi a ţipat şi nu s-a lăsat găsit

  • Salvamontiştii braşoveni au avut parte de o intervenţie hilară.
  • Un turist epuizat fizic şi rătăcit le-a cerut ajutorul, după care a refuzat să mai comunice cu ei, i-a acuzat că sunt plătiţi din bani publici, a ţipat şi nu s-a lăsat găsit.
  • După câteva ore, a anunţat că este bine sănătos.
864 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii, salvare hilară. Un bărbat a cerut ajutor, apoi a ţipat şi nu s-a lăsat găsit

Sursa foto: Facebook/Salvamont Braşov

Luni seară, salvamontiştii din Braşov au fost anunţaţi că un bărbat epuizat fizic care a plecat de la Vf. Omu s-a rătăcit şi are nevoie de ajutor. Conform datelor GPS, acesta se afla undeva între Vârful Scara şi Hornul Mare Mălăieşti.

„Dispecerul din cadrul SPJ Salvamont Braşov a alertat imediat formaţia Salvamont Bran, iar 9 salvatori montani s-au pregătit pentru a recupera apelantul! Din păcate, în momentul în care a fost apelat de coordonatorul Salvamont Bran, victima a devenit recalcitrantă şi a refuzat colaborarea cu echipa de intervenţie. Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să îl contacteze în mod direct şi prin dispeceratul 112, dar apelantul nu răspundea la telefon sau răspundea, acuza salvatorii că sunt plătiţi din bani publici după care le închidea telefonul! Salvatorii montani au sunat şi la staţia meteo de la Vf. Omu, iar personalul angajat le-a comunicat că în jurul orei 15:00 a intrat un om pe hol, care a început să ţipe, dar care ulterior a părăsit staţia meteo şi a plecat”, a transmis Salvamont Braşov.

Salvamont Bran a plecat oricum către locul indicat de coordonatele GPS, iar la Braşov s-a mobilizat încă o echipă de sprijin formată din 6 salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Braşov pentru sprijinirea celor de la Bran în cazul în care situaţia o cerea.

„În timpul acţiunii de căutare, victima a fost apelată de mai multe ori, dar a avut acelaşi comportament ostil şi nu a dorit să ofere informaţii despre locaţia în care se află susţinând în continuare că doar doreşte să fie salvat. În jurul orei 20:30, salvatorii montani din cadrul Salvamont Bran au identificat pe traseul turistic urme de încălţăminte, dar din păcate nu au reuşit să identifice nicio persoană. În jurul orei 21:38 apelantul a răspuns la telefon şi ne-a informat că este bine şi nu mai are nevoie de ajutor. Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că Sistemul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale şi vă rugăm ca în momentul în care apelaţi numărul unic de urgenţă 112 să oferiţi informaţii cât mai exacte şi să colaboraţi cu echipele de salvare!”, adaugă sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici