Salvamontiştii se retrag din zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian. Cercetările vor continua miercuri - VIDEO

Salvamontiştii braşoveni se vor retrage marţi seară din zona Valea Guţanu, judeţul Braşov, unde s-a prăbuşit elicopterul israelian în care se aflau şase militari israelieni şi unul român, cercetările urmând să fie reluate miercuri dimineaţă.

59 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii se retrag din zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian. Cercetările vor continua miercuri - VIDEO

Salvamontiştii se retrag din zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian. Cercetările vor continua miercuri (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

Şeful Serviciului Salvamont Bran, Fănică Boboc, şi şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Stelian Rechiţean, au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că cercetările au fost oprite, urmând a fi reluate în cursul dimineţii de miercuri.

"Au coborât toţi salvamontiştii. Probabil mâine (n.r. - miercuri) se vor relua cercetările, dar deocamdată au coborât cu toţii. În seara aceasta nu cred că se va mai întâmpla ceva acolo", a spus Boboc.

De asemenea, şeful ISU Braşov a declarat că cercetările au fost întrerupte.

"Cercetările au fost întrerupte pentru astăzi şi vor fi reluate mâine dimineaţă (n.r. - miercuri). Cei doi paramedici de la ISU au coborât şi ei", a spus Rechiţean.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, a declarat că echipa de jandarmi montani a rămas pentru a asigura zona.

"Noi, deocamdată, rămânem acolo pentru a asigura zona", a spus Aldea.

În jurul orei 14.00, doi procurori criminalişti, însoţiţi de trei salvamontişti au fost ghidaţi către locul unde s-a prăbuşit elicopterul, însă aceştia s-au retras până la ora transmiterii acestei ştiri.

Echipele de căutători, salvamontişti, jandarmi, vânători de munte şi paramedici au ajuns la locul accidentului, între Valea Gaura şi Poiana Guţanu, marţi dimineaţă, unde au găsit epava elicopterului, dar şi resturi umane. Aceştia însă nu au putut face nimic fără acordul comisiei de anchetă formată din procurori de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică şi procurori militari de la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului instanţei supreme.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici