Salvamontiştii şi anchetatorii s-au retras de la locul prăbuşirii elicopterului - VIDEO

Echipele de salvamontişti şi anchetatori români şi israelieni s-au retras miercuri în jurul orei 18.00, de la locul unde s-a prăbuşit elicopterul militar israelian, în Munţii Bucegi, în zona Fundata - Zărneşti, urmând ca cercetările să fie reluate joi dimineaţă.

26 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii şi anchetatorii s-au retras de la locul prăbuşirii elicopterului - VIDEO

Salvamontiştii şi anchetatorii s-au retras de la locul prăbuşirii elicopterului (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

Echipele s-au retras în jurul orei 18.00, din cauza condiţiilor meteorologice extrem de dificile, cu ceaţă şi ploaie, potrivit lui Fănică Boboc, şeful Serviciului Salvamont Bran.

"A fost o zi foarte dificilă, cu vreme capricioasă, cu multă ceaţă şi ploaie. Mai vedem mâine (n.r. - joi) ce se mai poate face. Am înţeles că mâine se va lucra pentru ridicarea bucăţilor de elicopter. O să ajutăm şi noi şi vor veni şi cei de la descarcerare", a declarat Boboc pentru corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Stelian Rechiţean, a declarat că, deocamdată, nu i s-a solicitat ajutorul pentru a interveni cu echipaje de descarcerare, însă dacă va fi nevoie va pune la dispoziţie personalul şi echipamentul necesar.

Şeful Serviciului Salvamont Bran a mai spus că, în cursul zilei de miercuri, au fost găsite rămăşiţe umane de la trei persoane. Acestea vor fi trimise la Serviciul de Medicină Legală Braşov pentru conservare, apoi către Institutul "Mina Minovici" din Bucureşti în vederea expertizării.

Potrivit unei surse din cadrul jandarmilor montani din Sinaia, elicopterul era complet distrus, iar rămăşiţele umane găsite erau carbonizate în urma exploziei.

"Aeronava era descompusă complet, iar de pe sub fiarele distorsionate se vedeau rămăşiţele carbonizate ale militarilor. Anchetatorii au recuperat un scalp, o tibie cu bocanc şi alte fragmente umane. Iar de sub fiarele epavei se putea zări trupul unui militar carbonizat", a spus sursa citată.

Echipele de anchetatori au ajuns în Poiana Guţanului, miercuri dimineaţă, de la ora 08.00, cu ajutorul salvamontiştilor, jandarmilor montani şi vânătorilor de munte care au instalat frângii de coborâre pe stânci.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român. Potrivit MApN, în urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judeţul Braşov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici