Salvatorii au plecat degeaba în ajutorul turiştilor rămaşi izolaţi în zona Valea Rea din Argeş

Salvatorii au pornit degeaba în ajutorul turiştilor rămaşi izolaţi duminică în zona Valea Rea din Argeş, întrucât aceştia au plecat înainte de sosirea echipelor.

292 afișări
Imaginea articolului Salvatorii au plecat degeaba în ajutorul turiştilor rămaşi izolaţi în zona Valea Rea din Argeş

Salvatorii au plecat degeaba în ajutorul turiştilor rămaşi izolaţi în zona Valea Rea din Argeş

Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, a declarat că turiştii au plecat înaintea sosirii echipajelor.

„Au reuşit să treacă râul şi au ajuns la domiciliu, în Slatina, Olt. Echipajele se întorc la bază. Au fost 2 bărbaţi şi 3 femei cu o maşină de teren”, a spus Epure.

Turiştii au rămas izolaţi pe malul interior al râului Doamnei, în zona Valea Rea din Argeş, după ce apa s-a umflat din cauza ploilor abundente şi nu au mai putut ajunge la drumul forestier.

Directorul Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, declara pentru MEDIAFAX că cei cinci turişti campau în zona respectivă şi nu au mai putut pleca deoarece apa s-a umflat şi nu au găsit drumul forestier.

La rândul său, şeful Salvamont Nucşoara, Valentin Retevoi, declara, corespondentului MEDIAFAX, că cei cinci intenţionau să urce pe Vârful Omu şi că intervenţia se arăta grea şi de durată.

Pentru salvarea turiştilor au plecat o echipă a Salvamont Nucşoara, un echipaj cu barcă pneumatică şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul Curtea de Argeş.

Sâmbătă, tot pe râul Doamnei, însă în comuna Corbi, un bărbat care a încercat să traverseze călare apa a fost luat de o viitură şi a murit.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici