Salvatorul băieţelului căzut în fântână a fost premiat cu o bursă, excursii, o tabletă şi o bicicletă

Adolescentul de 14 ani din Segarcea care a salvat un copil de trei ani căzut într-o fântână a fost premiat de autorităţi, dar şi de diverse firme, primind o bursă de 500 de lei pentru trei luni, excursii la mare şi la munte, dar şi o bicicletă, o tabletă şi haine.

1778 afișări
Imaginea articolului Salvatorul băieţelului căzut în fântână a fost premiat cu o bursă, excursii, o tabletă şi o bicicletă

Salvatorul băieţelului căzut în fântână a fost premiat cu o bursă, excursii, o tabletă şi o bicicletă (Imagine Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Şedinţa de marţi a Colegiului Prefectural Dolj a început cu premierea lui Cristian Marian Becheanu, care a fost prezentat celor 111 primari din judeţ şi şefilor de instituţii deconcentrate ca fiind "eroul de la Segarcea".

Reprezentanţii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului Şcolar, dar şi oameni de afaceri l-au felicitat pe băiat pentru curaj, i-au acordat diplome şi l-au aplaudat la scenă deschisă.

"Un puşti de 14 s-a oferit voluntar pentru a-l scoate pe un băieţel din Segarcea care căzuse într-o fântână. Acest copil a făcut ceea ce puţini ar fi îndrăznit să facă. Îl felicit pentru curaj", a spus Marius Deca, prefectul judeţului Dolj.

"De fiecare dată, vedem la televiziunile naţionale şi pe prima pagină a ziarelor că la noi se întâmplă numai lucruri rele. Acum, acest tânăr ne face să fim mândri, iar noi, Consiliul Judeţean Dolj, vom fi alături de el şi îl vom sprijini", a adăugat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj i-au oferit băiatului o legitimaţie de acces în toate structurile ISU, iar Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Tineret i-au oferit posibilitatea de a merge în două tabere.

La rândul lui, primarul din Segarcea, Nicolae Popa, s-a oferit să îi cumpere lui Cristian haine.

"Mă angajez să îi cumpăr haine, tot ce are nevoie - de la adidaşi, pantofi, până la cămăşi şi tricouri, pentru că are o situaţie financiară mai deosebită", a spus primarul Nicolae Popa.

De asemenea, directorul unui hipermarket i-a oferit băiatului o bicicletă şi o tabletă, iar o firmă privată i-a acordat o bursă de 500 de lei pentru următoarele trei luni.

"Am primit o bicicletă, diplome, excursii. Le mulţumesc tuturor şi le doresc fericire", a spus Cristian Marian Becheanu.

Cristian Marian Becheanu este elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală din Segarcea.

Sâmbătă, băiatul a salvat un copil de 3 ani căzut într-o fântână.

Fântâna în care a căzut copilul are o adâncime de aproximativ 15 metri, iar diametrul este de doar 30 de centimetri. La faţa locului au ajuns pompierii, care au săpat cu lopeţile şi târnăcoapele pe lângă tuburile din puţ.

Adolescentul s-a oferit să vină în ajutor când a văzut că pompierii nu găsesc o altă persoană care să fie coborâtă în fântănă, din cauza puţului îngust, de circa 30 de centimetri în diametru.

Operaţiunea de salvare a durat aproximativ două ore, băieţelul de 3 ani fiind preluat apoi de medici şi transportat cu un elicopter la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Copilul a fost internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, având o fractură la coloana vertebrală, fiind externat luni.

Duminică, adolescentul a fost desemnat "cel mai curajos oltean", distincţia fiindu-i oferită de prefectul de Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici