Sanitas ameninţă cu greva

Federaţia Sanitas ameninţă cu declanşarea conflictului de muncă după 10 februarie, nemulţumită de "oferta" Guvernului de majorarea a salariilor bugetarilor cu cinci procente şi eliminarea tuturor sporurilor, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele organizaţiei sindicale, Marius Petcu.

53 afișări
Imaginea articolului Sanitas ameninţă cu greva

Sanitas ameninţă cu greva (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul sindical a precizat că această hotărâre a fost luată în urma Consiliului Naţional al Federaţiei, membrii de sindicat respingând "oferta" Guvernului de majorare cu cinci la sută a salariilor bugetarilor, deci inclusiv ale celor din sistemul sanitar, şi de eliminare a sporurilor.

"Colegii mei mi-au dat mandat să resping această aşa-zisă ofertă la întâlnirea de luni a confederaţiilor sindicale cu prim-ministrul Emil Boc. Mandatul meu este să solicit o majorare salarială a angajaţilor din sănătate de minimum zece procente şi păstrarea sporurilor specifice. Dacă această cerere nu va fi îndeplinită, din 10 februarie, toate organizaţiile din teritoriu vor fi consultate pentru deschiderea conflictului de muncă", a precizat Petcu.

Liderii Sanitas s-ar întâlnit, miercuri, cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, şi au spus că ar putea relua acţiunile de protest dacă protocolul încheiat în 2008 cu Ministerul Sănătăţii nu va fi respectat.

"La sfârşitul lui 2008 am suspendat acţiunile de protest după ce am semnat un protocol cu ministrul Sănătăţii, în care am solicitat majorarea cu zece la sută a salariilor, acordarea unor sporuri, trei prime de stabilitate, precum şi primă de vacanţă", a amintit Petcu.

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, după şedinţa de Guvern că salariile în sectorul bugetar vor fi majorate în acest an cu 5%, în două etape, cu 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie.

Citeşte şi:

Petcu: Majorarea salariilor din aprilie nu înseamnă un moratoriu pe patru luni, ci o amânare

Salariile în sectorul bugetar ar putea fi majorate în acest an cu 5%

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici