Şantierul Damen Mangalia caută 227 de sudori, lăcătuşi, mecanici, tubulatori şi alţi specialişti

Şantierul Damen Mangalia caută 227 de sudori, lăcătuşi, mecanici, tubulatori şi alţi meseriaşi, potrivit unui anunţ al companiei care a demarat o campanie de recrutare.

1013 afișări
Imaginea articolului Şantierul Damen Mangalia caută 227 de sudori, lăcătuşi, mecanici, tubulatori şi alţi specialişti

Şantierul Damen Mangalia caută 227 de sudori, lăcătuşi, mecanici, tubulatori şi alţi meseriaşi, potrivit unui anunţ al companiei care a demarat o campanie de recrutare.

“(...) Actualul plan de producţie cere o suplimentare a angajaţilor calificaţi şi necalificaţi, cu posibilitatea calificării la locul de muncă. Ne dorim să ne creştem echipa, dar mai mult decât atât, ne dorim să creştem activitatea la şantierul Damen Mangalia, pentru ca, în final, să ajungem la o dezvoltare considerabilă a economiei regionale şi să fim un jucător relevant în industria de profil pe termen mediu şi lung“, a declarat Liana Constantin, Corporate Affairs Director al Damen Shipyards Mangalia.

Damen Mangalia caută lăcătuşi,  sudori, tubulatori, mecanici, maiştri producţie şi alţi specialişti în domeniu. Şantierul  pune la dispoziţie cursuri de formare şi cazare.

„Am decis să extindem şi să dezvoltăm echipele, în mod special cele direct productive, care aduc plus valoare în şantier, să îmbunătăţim procesele în corelaţie cu cerinţele pieţei de profil, să eficientizăm comunicarea şi să accelerăm  programele de creştere a eficienţei şi productivităţii în şantier”.

Damen Mangalia a raportat anul trecut pierderi nete de 83,8 milioane de lei, faţă de pierderi de 77,9 milioane de lei anul anterior, potrivit datelor transmise de oficialii companiei. Mai mult, numărul de angajaţi s-a redus la 1.635 de salariaţi, faţă de 1.907 angajaţi. Veniturile totale s-au redus la 312 mil. lei faţă de 488 mil. lei anul anterior, arată aceiaşi sursă.

Tranzacţia pentru preluarea şantierului naval Mangalia s-a finalizat în 20 iulie 2018, iar olandezii de la Damen Shipyards Group au preluat pachetul majoritar de la coreenii de la Daewoo şi au cesionat 2% statului român, astfel încât Ministerul Economiei, prin şantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, a ajuns să controleze un pachet de 51%.

Şantierul Naval Damen Mangalia dispune de trei docuri, având o lungime totală de 982 de metri şi un spaţiu de andocare ce se întinde pe 1.6 kilometri şi poate asigura o capacitate totală de debitare a tablei de 15.000 tone/lună. Docurile, cu o lăţime de 48 şi 60 de metri, permit abordarea construcţiei şi conversiei de nave şi structuri maritime de mari dimensiuni, precum nave şi structuri offshore.

Suprafaţa totală a şantierului de aproximativ 1 milion m2 face din acesta cel mai mare şantier din România, unul dintre cele mai mari din Europa şi cel mai mare din cadrul Grupului Damen.

Pe lângă construcţia de nave noi, Damen Mangalia are expertiză în reparaţii şi conversii navale şi o divizie specială dedicată acestor activităţi. Olandezii mai controlează Damen Galaţi, care a avut anul trecut afaceri în scădere la 227 milioane de lei, faţă de 586 mil. lei anul anterior, arată datele de la mfinante.ro. Şantierul a reuşit însă să îşi crească profitul la 39,7 milioane de lei anul trecut, faţă de 37,2 milioane de lei anul anterior. Compania avea 1.505 angajaţi anul trecut, potrivit mfinante.ro.

Damen a produs peste 400 de nave pentru piaţa externă, inclusiv peste 30 de nave militare pentru 13 state.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici