Şapte cetăţeni afgani au fost prinşi când încercau să intre ilegal în România - FOTO

Şapte cetăţeni afgani, care încercau să intre ilegal în România, au fost prinşi de poliţiştii de frontier români şi predaţi autorităţilor de frontier moldovene, a anunţat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

253 afișări
Imaginea articolului Şapte cetăţeni afgani au fost prinşi când încercau să intre ilegal în România - FOTO

Şapte cetăţeni afgani au fost prinşi când încercau să intre ilegal în România. FOTO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, judetul Boto[ani, au depistat şi predat autorităţilor de frontieră moldovene o familie de afgani, formata din trei adulţi şi patru minori, cel mai mic având vârsta de doi ani, care intenţiona să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

"Pe 8 Martie, în jurul orei 6.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti – I.T.P.F. Iaşi, au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere care funcţionează pe principiul termoviziunii, pe direcţia localităţii de frontieră Bobuleşti, mai multe persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona de graniţă", au spus reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Echipajele Poliţiei de Frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti s-au deplasat la faţa locului, unde au depistat şapte cetăţeni afgani, care nu vorbeau limba română şi aveau asupra lor mai multe bagaje.

Cei şapte, o familie formată din soţ, soţie, patru minori cu vârste cuprinse între 2 şi 15 ani şi fratele soţului, au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni afgani, care au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera de stat dintre Moldova şi România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Conform acordului încheiat între România şi Republica Moldova, cetăţenii afgani au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici