Şapte copii, răniţi într-un incendiu, în Neamţ

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Ioan Micică, a precizat, marţi seară, că incendiul din comuna nemţeană Girov s-a soldat cu rănirea a şapte copii şi a unei tinere de 20 de ani, mătuşa copiilor, care are un handicap psihic.

18 afișări
Imaginea articolului Şapte copii, răniţi într-un incendiu, în Neamţ

Opt copii, răniţi într-un incendiu, în judeţul Neamţ

Patru dintre cei şapte copii care au fost răniţi, marţi, într-un incendiu izbucnit în comuna nemţeană Girov, la o locuinţă, vor fi transportaţi la Iaşi, ei având arsuri pe suprafeţe mari ale corpului.

Potrivit Pusei Creţu, asistentă la Serviciul de Ambulanţă Neamţ, unul dintre dintre copiii răniţi în incendiul din comuna nemţeană Girov are arsuri pe aproape 60 la sută din suprafaţa corpului, iar alţi trei copii au arsuri pe suprafeţe mari ale corpului, cei patru fiind transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Iaşi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, căpitanul Iulian Jugan, incendiul a izbucnit în jurul orei 17.30, într-o anexă gospodărească (o bucătărie de vară) a unei locuinţe în care se aflau cei şapte copii, cel mai mare în vârstă de 12 ani.

Copiii erau singuri în anexa care a fost cuprinsă de flăcări, iar părinţii au sărit să-i scoată din încăpere, a precizat sursa citată. Atât părinţii care au suferit arsuri, cât şi cei şapte copii care au arsuri şi au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon au fost preluaţi de trei ambulanţe, fiind transportaţi la spital.

Comandantul ISU Neamţ, locotenent colonel Ioan Micică, a declarat că, din primele date, a reieşit că incendiul a izbucnit din cauza unei lumânări lăsate aprinsă.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale, însă flăcările s-au extins la acoperişul casei, fiind distruse, în urma incendiului, şi toate bunurile din locuinţă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici