Echipamente medicale de ultimă generaţie. Şapte spitale din România au primit roboţi de dezinfecţie din partea Comisiei Europene

  • Şapte spitale din România au primit roboţi, donaţi de Comisia Europeană, pentru a dezinfecta camerele pacienţilor, sprijinind, astfel, reducerea şi stoparea răspândirii infecţiei cu coronavirus.
  • Robotul poate fi folosit de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile.
191 afișări
Imaginea articolului Echipamente medicale de ultimă generaţie. Şapte spitale din România au primit roboţi de dezinfecţie din partea Comisiei Europene

Sursă FOTO: profimediaimages.ro

Potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentanţa Comisiei Europene în România, spitale din Bucureşti, Constanţa şi Oradea beneficiază de capacitatea acestor roboţi de a dezinfecta o cameră de spital de mărime standard într-un timp foarte scurt, de aproximativ 15 minute.

Roboţii utilizează lumina ultravioletă. O singură încărcare permite dezinfectarea a peste 18 camere.

Robotul cu nr. 100, din cei 200 achiziţionaţi de Comisia Europeană, este utilizat pentru dezinfecţie la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti.

Roboţii de dezinfecţie au ajuns sau vor ajunge în curând în 22 de alte state membre UE.

Obiectivul este de a asigura un mediu steril în spitale fără a expune personalul la riscuri nenecesare. Deoarece este vorba de un proces fizic şi nu unul ce foloseşte dezinfectanţi chimici, acesta este mult mai sigur pentru personalul spitalicesc, având în vedere că acesta nu mai trebuie astfel să mânuiască, transporte sau să depoziteze produse chimice toxice, periculoase sau corozive, potrivit sursei citate.

Personalul de curăţenie poate opera robotul de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile, iar operaţiunea poate fi iniţiată din exteriorul camerei ce urmează a fi dezinfectată, astfel încât nici un lucrător din domeniul sanitar nu este prezent în timpul procesului.

Roboţii sunt furnizaţi de compania daneză UVD Robots, care a câştigat o procedură de achiziţii publice în regim de urgenţă. Ei fac parte din efortul Comisiei Europene de a pune la dispoziţia statelor membre echipamente utile şi necesare în gestionarea pandemiei.

12 milioane de euro sunt disponibile, în total, prin intermediul Instrumentului de sprijin de urgenţă, pentru achiziţionarea a peste 200 de roboţi.

Şi alte spitale din România, care tratează pacienţi cu COVID-19, care sunt interesate, pot să se înscrie pe site-ul https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/disinfection_robots pentru a primi roboţi de dezinfecţie, stocul fiind limitat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici