Şapte vasluieni au falsificat documente pentru a solicita urna mobilă la alegerile locale

  • Şapte vasluieni au falsificat documente pentru a solicita urna mobilă la alegerile locale în numele unor persoane care nu aveau afecţiunile medicale menţionate în adeverinţe.
  • Ei sunt cercetaţi într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu.
239 afișări
Imaginea articolului Şapte vasluieni au falsificat documente pentru a solicita urna mobilă la alegerile locale

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au probat activitatea infracţională a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani şi a două femei, în vârstă de 42 şi 44 de ani, persoanele fiind bănuite de comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi abuz în serviciu.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii, s-a stabilit că cele şapte persoane ar fi participat atât în calitate de autori, cât şi de complici, la săvârşirea infracţiunilor cercetate. Aceştia ar fi solicitat, procurat, întocmit şi folosit, mai multe adeverinţe medicale eliberate în fals. Adeverinţele, pe care erau consemnate situaţii nereale, au fost folosite la întocmirea în fals a unor cereri de votare prin intermediul urnei speciale mobile, fără ca persoanele înscrise pe respectivele adeverinţe să sufere de afecţiuni medicale care să le facă netransportabile, în vederea exercitării dreptului de a vota.

Totodată, persoanele înscrise pe respectivele adeverinţe nu ar fi avut cunoştinţă despre acestea şi nici nu le-ar fi solicitat.

Ulterior, în ziua alegerilor, comisiile de votare de la toate cele trei secţii de pe raza comunei Ibăneşti au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specială mobilă la domiciliile persoanelor în numele cărora au fost formulate cereri, pentru ca acestea să-şi exercite dreptul de vot.

Miercuri, poliţiştii au luat faţă de patru bărbaţi şi o femeie, măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar joi, aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici