Şaptesprezece copii au ajuns la spital după ce au băut antigel de la robinetul şcolii

Şaptesprezece copii din localitatea brăileană Victoria au fost duşi de urgenţă, vineri, la spital, după ce au băut antigel, care s-ar fi infiltrat într-o conductă şi de aici ar fi ajuns la robinetul şcolii în care învaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1893 afișări
Imaginea articolului Şaptesprezece copii au ajuns la spital după ce au băut antigel de la robinetul şcolii

Şaptesprezece copii din judeţul Brăila au ajuns la spital după ce au băut antigel

Ei au fost transportaţi cu mai multe maşini şi salvări la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila, unde vor rămâne internaţi cel puţin 24 de ore, ca măsură de precauţie.

„Şaptesprezece copii au ajuns la spital în jurul orei 13.00, este vorba despre 14 băieţi şi trei fete care au ingerat antigel. Starea generală a lor este bună, au fost duşi la Secţia de Pediatrie, vor sta acolo cel puţin 24 de ore, vor sta sub observaţie deoarece urmărim să preîntâmpinăm orice ar putea duce la deteriorarea stării lor de sănătate”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Alina Neacşu.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Brăila, elevii din clasa a III-a şi a VII-a au consumat antigel din cauza unei defecţiuni sau a unei erori. În şcoală se desfăşoară lucrări de reabilitare şi se pare că angajaţii constructorului au introdus antigel în instalaţia de încălzire.

„Am vorbit cu directorul şcolii din Victoria ca să aflu ce s-a întâmplat. Constructorul a pus în instalaţia de încălzire antigel, nimeni nu ştie cum a ajuns antigelul la robinet, probabil din cauza unei improvizaţii. Copiii au băut apă amestecată cu antigel, au simţit un gust ciudat, au anunţat profesorul de serviciu care a sunat la 112. Au fost duşi la spital. Noi vom face propria noastră anchetă, dar pot spune că profesorii au luat măsurile potrivite. Este vorba despre copii de clasa a III-a şi a VII-a”, a spus inspectorul şcolar general al IŞJ Brăila, Cătălin Canciu.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz şi au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Colegii mei s-au deplasat la faţa locului pentru stabilirea cauzelor. Au aflat că după ora de sport 13 copii au băut apă de la cişmeaua din curte, au realizat că apa are un gust ciudat. Nu se ştie cu exactitate câţi copii au băut apă şi câţi au gustat. Oricum, toţi au fost transportaţi de urgenţă la spital. Ulterior, alţi copii au băut apă de la cişmea şi au acuzat dureri abdominale. Şi aceştia au fost duşi la spital. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Biroului de presă al IPJ Brăila, Iulian Ştefan.

În prezent, lucrările de reabilitare din cadrul şcolii din localitatea Victoria au fost oprite. De asemenea, a fost interzis consumul de apă de la reţeaua şcolii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici