Şase copii în stare gravă, intoxicaţi cu medicamente în Călăraşi: intervin 3 elicoptere SMURD / Copiii ar fi luat pastile pentru tuberculoză

Trei elicoptere SMURD intervin marţi în localitatea Dragalina, judeţul Călăraşi la un caz unde mai mulţi copii au fost intoxicaţi cu o substanţă medicamentoasă.

783 afișări
Imaginea articolului Şase copii în stare gravă, intoxicaţi cu medicamente în Călăraşi: intervin 3 elicoptere SMURD / Copiii ar fi luat pastile pentru tuberculoză

ACTUALIZARE 19:10 Copiii sunt conştienţi

Cei şase copii care au fost intoxicaţi cu izoniazida, substanţă folosită pentru tratamentul tuberculozei, sunt conştienţi şi vor rămâne internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, Raluca Alexandru, a declarat că cei şase copii au luat o doză mare de izoniazida, dar sunt conştienţi.

„În acest moment au fost aduse cu elicopterul 2 fete în vârstă de 6 ani, respectiv 10 ani de la Călăraşi. Au luat o doză mai mare de izoniazida, un antibiotic folosit în tratamentul tuberculozei. Fetele au acuzat vărsături şi somnolenţă. Urmează să sosească şi ceilalţi patru. Toţi sunt conştienţi. Vor rămâne internaţi pe secţia de toxicologie”, a spus Raluca Alexandru.

ACTUALIZARE: Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că cei şase copii din Dragalina ar fi fost intoxicaţi cu izoniazida, o substanţă folosită în tratamentul tuberculozei.

Se pare că aceştia aveau în familie un caz sub tratament pentru tuberculoză.

Mama copiilor ar fi încurcat tratamentul şi le-ar fi dat copiilor izoniazida pentru toată luna, din greşeală.

Cei şase copii au vârste cuprinse între 4 şi 16 ani, trei dintre ei fiind în stare gravă.

Primul dintre copii a ajuns cu un elicopter pe stadionul Dinamo, din Capitală, şi a fost preluat deja de medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Călăraşi (SAJ), echipaje SMURD şi o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) intervin în localitatea Dragalina din judeţul Călăraşi, pentru acordarea îngrijirilor medicale în cazul a şase copii care au ingerat o substanţă medicamentoasă.

Dupa ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călăraşi, a fost luata decizia intervenţiei a 3 elicoptere de la punctele de operare aeromedicală din Bucureşti, Galaţi şi Constanţa.

Trei copii aflaţi într-o stare mai gravă vor fi transferaţi la spital pe cale aeriană, iar ceilaţi 3 copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal şi Victime Multiple.

Intervenţia este în desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici