Şase jandarmi, spitalizaţi după ce s-au accidentat la antrenament

Şase jandarmi de la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare de Jandarmi Ochiuri, din localitatea dâmboviţeană Gura Ocniţei, au ajuns la spital, joi, după ce s-au accidentat în timpul unui antrenament, căzând de la o înălţime de aproape trei metri.

204 afișări
Imaginea articolului Şase jandarmi, spitalizaţi după ce s-au accidentat la antrenament

Şase jandarmi, spitalizaţi după ce s-au accidentat la antrenament

Potrivit unor reprezentanţi ai Centrului, jandarmii se aflau pe o pistă a zonei de antrenament, unde participau la exerciţii, iar la un moment dat au căzut de pe o bară aflată la o înălţime de aproape trei metri.

Toţi cei şase jandarmi au suferit contuzii, iar unul dintre ei, care are o fractură de claviculă, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Ceilalţi cinci răniţi au fost duşi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dr. Carmen Marcu, cei cinci jandarmi au fost supuşi investigaţiilor medicale şi s-a stabilit că niciunul dintre ei nu este în stare gravă şi nu necesită internare.

"Cei cinci militari jandarmi au suferit contuzii minore, după ce au căzut de la înălţime. Unul singur are o luxaţie la un picior şi îi va fi pus un aparat gipsat, dar din investigaţiile făcute până acum reiese că niciunul nu are nevoie de spitalizare", a declarat dr. Marcu.

Purtătorul de cuvânt al Centrului de Pregătire şi Perfecţionare de Jandarmi Ochiuri, locotenent Vasile Ciprian, a declarat că jandarmii participau la un exerciţiu complex de pregătire, care presupune acţiune în echipă, moment în care unul dintre ei s-a dezechilibrat, iar astfel aceştia au căzut de pe bară.

El a precizat că jandarmii sunt originari din Constanţa, Cluj, Argeş şi Prahova şi că provin de la mai multe unităţi militare din ţară. Jandarmii se aflau la Centrul de Pregătire şi Perfecţionare de Jandarmi Ochiuri într-un stagiu de pregătire de două săptămâni, care urma să se încheie vineri.

O comisie care a fost constituită din ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Române face o anchetă în acest caz, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici