Şase suspecţi în cazul asasinării candidatului din Ecuador, ucişi în închisoare

Şase bărbaţi suspectaţi de implicare în asasinarea, în august, a candidatului la preşedinţia Ecuadorului, Fernando Villavicencio, au fost ucişi vineri în închisoare, cu doar o săptămână înainte de un tur de scrutin crucial.

310 afișări
Imaginea articolului Şase suspecţi în cazul asasinării candidatului din Ecuador, ucişi în închisoare

Şase suspecţi în cazul asasinării candidatului din Ecuador, ucişi în închisoare

Asasinatele au avut loc într-un penitenciar din Guayaquil, cel mai mare oraş din ţara sud-americană, potrivit Reuters.

Deţinuţii au fost ucişi în timpul unei "revolte" care a izbucnit în închisoare. Potrivit presei, victimele sunt columbieni arestaţi în urma asasinării candidatului la preşedinţie Fernando Villavicencio, pe 9 august, în timp ce acesta pleca de la un miting în nordul Quito, înaintea primului tur de scrutin.

„A avut loc un eveniment într-una din zonele închisorii Guayas 1 şi şase persoane au fost înregistrate ca fiind moarte”, a precizat administraţia penitenciară.

Guvernul ecuadorian a condamnat rapid crimele. Preşedintele demisionar Guillermo Lasso a promis "nici complicitate, nici muşamalizare" în ceea ce priveşte aflarea adevărului în cazul crimelor, într-o postare pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

"Aici adevărul va fi cunoscut", a spus el.

Agenţia penitenciară SNAI a precizat într-un comunicat că cei şase bărbaţi sunt toţi cetăţeni columbieni. Aceasta nu a oferit mai multe detalii despre crime.

Conflictul dintre bandele columbiene şi mexicane a dus la moartea a peste 430 de deţinuţi în Ecuador începând din 2021. La sfârşitul lunii august, zeci de gardieni au fost luaţi ostatici în mai multe închisori din ţară, înainte de a fi eliberaţi. Pe străzi, crimele au ajuns, între 2018 şi 2022, la un nivel record de 26 la 100.000 de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici