Sateliţii lui Elon Musk fac minuni în războiul din Ucraina

A crescut semnificativ acoperirea zonelor cu Internet, datorită sateliţilor puşi la dispoziţie de miliardar.

17138 afișări
Imaginea articolului Sateliţii lui Elon Musk fac minuni în războiul din Ucraina

Sateliţii lui Elon Musk fac minuni în Ucraina

Există o creştere decisivă a acoperirii internetului în Ucraina, după ce civililor li s-a acordat acces deplin în perioada legii marţiale pentru a folosi terminalele Starlink furnizate Kievului de către SpaceX, compania lui Elon Musk.

Presa internaţională a relatat acest lucru, citându-l pe ministrul ucrainean al transformării digitale, Mihail Fedorov. Similar antenelor de televiziune de acasă, terminalele Starlink oferă internet relativ rapid prin conectarea la sateliţi pe orbită joasă.

Acestea au fost furnizate la Kiev de compania lui Musk iniţial în beneficiul armatei ucrainene, iar acum autorităţile au ridicat restricţiile pentru utilizarea civilă.

Fedorov, care a cerut tehnologia lui Musk la începutul războiului, a spus că acum există 10.000 de terminale Starlink în Ucraina. Conflictul a înrăutăţit accesul la internet în unele părţi ale ţării din cauza infrastructurii deteriorate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici