Sătenii din Pojogeni, judeţul Gorj, nu se îngrămădesc la urne . Până şi cârciumile sunt închise

Votul pentru alegerea noului Parlament nu reprezintă o prioritate pentru localnicii din Pojogeni, judeţul Gorj. În timp ce unii au preferat să meargă mai întâi la biserică, alţii şi-au pus la punct gospodăriile. Nici dezbaterile de la cârciumi nu mai au loc, pentru că sunt închise.

1240 afișări
Imaginea articolului Sătenii din Pojogeni, judeţul Gorj, nu se îngrămădesc la urne . Până şi cârciumile sunt închise

Sătenii din Pojogeni, judeţul Gorj, nu se îngrămădesc la urne . Până şi cârciumile sunt închise (Imagine: Mediafax Foto)

Sătenii din localitatea Pojogeni au mers mai întâi la biserică, alţii şi-au pus la punct gospodăriile, apoi s-au îndreptat încet către secţiile de vot.

”Am plecat să fac plimbarea până la secţia de vot. Pentru ce aş putea să votez? Pentru mai rău în niciun caz. De rău ne-am săturat. Sperăm la o schimbare, dar vin ai noştri, pleacă ai noştri, noi rămânem tot ca proştii. Ne-am săturat de atâtea votări. Merg singur, pentru că soţia e la serviciu. Vecinii au fost mai de dimineaţă, eu am fost mai leneş. Am de mers cam un kilometru până la secţie, dar vremea a fost de partea noastră”, a spus Viorel Blendea, un localnic din Pojogeni.

Pe de altă parte, Valeriu Andronache (85 de ani), cel mai vârstnic suporter al echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, a votat şi a declarat că aşteaptă de la viitorii parlamentari salarii şi pensii mai mari.

Acesta a declarat pentru coresspondentul MEDIAFAX că nu a lipsit niciodată la vot.

”Votez mereu. I-am votat pe toţi până acum. Nu am lipsit niciodată. La ora 08.00 am mers, am fost mai întâi la biserică, că e secţia lângă biserică. Am votat să trăim mai bine. Acum tai nişte crengi uscate, am revenit la treburile din gospodărie", a afirmat Valeriu Andronache.

În Pojogeni există trei cârciumi, dar toate au fost închise, astfel că nici "dezbaterile" care se desfăşurau acolo nu au mai avut loc.

"Şi la magazin e închis, pentru că e distanţa mică faţă de secţia de votare şi vin oameni care beau alcool în altă parte şi apoi pot spune că au băut aici. Ca să evite amenda, mai bine au închis patronii. Deocamdată, oamenii nu prea s-au îngrămădit să meargă la vot. Nu e nimeni pe stradă, la această oră”, a spus Valeriu Andronache.

Subiectul alegerilor parlamentare nu a putut fi dezbătut la o bere nici în comuna Scoarţa, întrucât cârciumile au fost închise. Aici, oamenii şi-au văzut de treburi acasă, uliţele fiind pustii.

Aceeaşi situaţie a fost înregistrată şi în comuna Turcineşti, unde doar două magazine au fost deschise, dar nu au fost comercializate băuturi alcoolice.

În Gorj, aproximativ 300.000 de persoane sunt aşteptate la cele 332 de secţii amenajate în judeţ. Prezenţa la urne, la ora 14.00, a fost 21,9 %.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici