Scade numărul de noi infectări. Numărul cazurilor COVID-19 tinde spre zero. Explicaţia medicului Adrian Marinescu

  • De câteva zile numărul cazurilor de Covid-19 din România se menţine sub 100.
  • În ultimele 24 de ore au fost raportate doar 26 de cazuri de noi infectări.
  • Situaţia este aceeaşi şi în Europa, unde lucrurile merg bine, cu câteva excepţii.
9541 afișări
Imaginea articolului Scade numărul de noi infectări. Numărul cazurilor COVID-19 tinde spre zero. Explicaţia medicului Adrian Marinescu

Scade numărul de noi infectări. Explicaţia medicului Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu îţi spune motivele care au dus la acestă scădere.

„Lucrurile sunt în regulă şi vor continua la fel, adică nu ar trebui să ne facem griji pentru variantele pe care le ştim deja, imunitatea celor care au trecut prin boală e de luat în calcul. Probabil că în momentul de faţă, dacă ne gândim la cei care s-au vaccinat şi la cei care au trecut prin boală, suntem la un procent care depăşeşte 40%”, a afirmat medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Oamenii au început să renunţe la precauţii. Însă, variantă Delta este pe cale să devină dominantă la nivel global. În România au fost raportate 35 de contaminări cu această tulpină modificată genetic. Iar Adrian Marinescu spune că vaccinarea este soluţia. 

„Trebuie să luăm în calcul că pandemia nu e închisă şi că în condiţiile în care, sunt locuri în lume, în momentul ăsta şi chiar în Europa, în care sunt multe cazuri cu tulpina din India, ar putea să ajungă şi la noi ne pregătim şi pentru sezonul rece şi ne-am dori să fim bine pregătiţi. Şi cum putem s-o facem cel mai bine? Prin vaccinare”, a precizat Adrian Marinescu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici